Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Efficiency en kostenbesparing dient de IT-mens

 

Gemak dient de mens. Daarom kiezen veel it-verantwoordelijken ervoor om hun netwerkinfrastructuur in handen te geven van een enkele leverancier. Dat is overzichtelijk en, inderdaad, gemakkelijk. Helaas is gemak voor de it-mens van vandaag niet de allerbelangrijkste leidraad. Efficiency en kostenbesparing en 'risk tolerance' zijn net iets belangrijker, zeker als de directie of het bestuur van een organisatie het voor het zeggen hebben.

Dat betekent dat er vaak gekozen wordt voor een multi-vendor omgeving. Het zijn grote ecosystemen waarin meer leveranciers zijn samengebracht.  Een mooie mix van merkproducten met gekoppelde ondersteuning en pre-owned netwerk- en opslagapparatuur plus service, om capaciteit en kwaliteit hoog te houden en tegelijk aanzienlijk te besparen. Dat maakt het landschap diffuser, maar betekent niet noodzakelijkerwijs dat het voor de it-verantwoordelijken ongemakkelijker wordt.

Als budgetten strakker worden, is het onverantwoord om je compleet over te leveren aan één leverancier. Met een hybride landschap is het mogelijk om op elk onderdeel te excelleren tegen de scherpste prijs. Het opbouwen en managen van zo’n hybride landschap vergt wel expertise en ondersteuning. Bovendien moeten de gekozen oplossingen passen bij de it- en Businessroadmap van de organisatie.

Bij het samenstellen en inrichten van een multi-vendor omgeving is de belangrijkste leidraad: het zo goed en slim mogelijk inzetten van het beschikbare budget. Om dat te realiseren, kan het verstandig zijn advies in te winnen en in zee te gaan met een partij die ook het monitoren en beheren van alle onderhoudscontracten ongeacht leverancier, mogelijk en transparant maakt. En zo draait het uiteindelijk toch ook om het gemak van de it-verantwoordelijke.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4728717). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.