Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Windows 8 oud werkt als nieuw

 

Computable Expert

Jeroen Bijdevier
IT Consultant / adviseur. Expert van Computable voor het topic Beheer.

Er zijn natuurlijk al veel berichten omtrent Windows 8. Echter dit bericht gaat niet over de laatste features of de nieuwe metro design, maar over dat het oude nu als nieuw werkt. Kortom een stukje over oude tools die weer goed werken met Windows 8.

Lang geleden in een Microsoft TAB-programma was ik in een vroegtijdig stadia bezig met Windows Vista. Windows Vista was aanmerkelijk anders dan zijn voorgangers, WIM-files waren nieuw en ie (internet explorer) was zo veilig dat er maar weinig sites mee werkten. Als je, in verband met problemen, contact zocht met leveranciers was het vaak niet duidelijk waar je het over had. Gelukkig waren er registry keys die ie-issues oplosten, maar het was natuurlijk aan de leveranciers om het geheel goed en veilig te laten werken. Helaas, het lot van Windows Vista kennen we allemaal.

Nu velen jaren later is er Windows 8 en hoewel verschillend dan zijn voorgangers is deze versie niet rudimentair anders. De metro desktop is misschien even wennen maar zeker geen probleem.

Wat voor mij in Windows 8 echt bijzonder was, is de ondersteuning c.q. support voor oude applicaties. Ik gebruik soms een oud Windows 95 tooltje dat op nieuwe besturingssystemen niet meer naar behoren werkte. Het was dan ook opmerkelijk dat dit tooltje prima draaide in Windows 8 met de juiste compatibiliteitsmodus. Toch leuk dat er ook terug is gekeken.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4708470). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.