Managed hosting door True

Zorginstelling Attent minder attent op it-veiligheid

 

De groep cybercriminelen die achter de Qilin-ransomware zit, heeft enkele tientallen gelekte paspoorten van artsen en (para)medisch personeel van Attent Zorg en Behandeling online gezet. Met deze publicatie op het dark web zet deze criminele bende de Gelderse oudereninstelling extra onder druk om losgeld te betalen.

De zorginstelling had al eerder gemeld op 17 februari de dupe te zijn geworden van een inbraak in zijn netwerk. Attent had daardoor tijdelijk geen toegang tot haar it-systemen. Op 3 maart meldde Attent dat alle cruciale systemen weer operationeel waren. De zorg heeft er niet onder geleden, aldus de Gelderse instelling. Verder zei Attent dat data uit het cliënten-dossier en het systeem voor financiën en personeel niet in verkeerde handen zijn beland.

Maar de Qilin-groep claimt dat honderden gigabytes aan data zijn buitgemaakt. Ten bewijze is alvast een aantal paspoorten gepubliceerd, waarvan sommige overigens al tien jaar geleden hun geldigheid hebben verloren. Volgens RTL Nieuws beschikken de criminelen ook over salarisstroken, geheimhoudingsverklaringen en vertrouwelijke interne communicatie.

Attent heeft het personeel, de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) van de hack op de hoogte gesteld. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7479162). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.