Managed hosting door True

Mips neemt naam aan van moederbedrijf Clinisys

 

Naamswijziging

Mips gaat verder onder de naam Clinisys. Zo heet het Brits-Amerikaanse bedrijf dat sinds 2015 eigenaar van deze Belgische labsoftwarefabrikant is.

Mips levert laboratoriumoplossingen aan tal van klanten in Benelux, waaronder UGent en het LUMC in Leiden. Het Gentse bedrijf is sinds acht jaar onderdeel van Clinisys, met hoofdkantoren in het Verenigd Koninkrijk en Arizona.

Clinisys levert laboratoriuminformatiesystemen (lis), applicaties voor orderinvoer en resultaatconsultatie, en volksgezondheidsoplossingen voor ziektebewaking en uitbraakbeheer aan klanten in ruim dertig landen. Na de overname van Horizon Labs, begin vorig jaar, biedt de onderneming ook cloudgebaseerde lab-oplossingen en expertise op thema's als milieu en toxicologie.

Afgelopen jaar fuseerde Clinisys bovendien met zijn Amerikaanse zusterbedrijf Sunquest Information System, dat actief is met vergelijkbare producten maar dan alleen in Noord-Amerika.

Naar eigen zeggen zullen klanten van Mips weinig merken van de naamsverandering. De dienstverlening en de contactgegevens blijven hetzelfde, evenals het productaanbod. Naast UGent en LUMC zijn onder meer AZ Sint-Jan Brugge-Oostende, AZ Turnhout/Herentals, AZ Alma Eeklo, UCL Namen in België, Ikazia Ziekenhuis, Parnassia Groep, Isala in Nederland en Ketterthill laboratoria in Luxemburg klant.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7469388). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.