Managed hosting door True

In VS shoppende Wolters Kluwer koopt NurseTim

 

verpleegster zuster vrouw

Wolters Kluwer heeft in de Verenigde Staten NurseTim overgenomen. De Nederlandse softwareleverancier en informatiedienstverlener ziet in de aanbieder van it-oplossingen voor verpleegkundig onderwijs een aanvulling op zijn softwareproduct Lippincott dat ondersteuning biedt aan verpleegkundigen.

NurseTim uit Minneapolis biedt oplossingen die verpleegkundigen in opleiding voorbereiden op de praktijk van de patiëntenzorg. Naast (digitale) toetsen en cursusinformatiesystemen faciliteert het bedrijf (online-)workshops en webinars. NurseTim, opgericht in 2008, heeft bijna vijftig mensen in dienst.

Wolters Kluwer verwacht dat de investering binnen drie tot vijf jaar terug te verdienen. Het bedrijf pleegde eind vorig jaar ook een overname: Della AI, een Brits-Franse leverancier van artificiële intelligentie (ai)-technologie, gebaseerd op natuurlijke taalverwerking (nlp = natural language processing).

Wolters Kluwer spekte in 2021 de oorlogskas voor nieuwe overnames. De leverancier van vakinformatie en software-oplossingen kondigde in maart van dat jaar de succesvolle plaatsing van een Eurobond-lening van vijfhonderd miljoen euro aan die na zeven jaar wordt afgelost.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7457170). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.