Managed hosting door True

Atos vernieuwt applicatielandschap CIZ

 

Nieuw

Het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ), een zelfstandig bestuursorgaan van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, heeft Atos geselecteerd voor het beheer en de vernieuwing van zijn primaire applicatielandschap. Samen met de partners Pegasystems, NLX, Mulesoft en Akiet, zal het it-concern als hoofdaannemer een informatieplatform bouwen, gebaseerd op de low-code, dynamisch casemanagement-software van Pega. Het contract heeft een maximale looptijd van elf jaar en een geraamde waarde van 48 miljoen euro.

CIZ beoordeelt of burgers in aanmerking komen voor zorg op basis van de Wet langdurige zorg. Atos is sinds 2012 it-dienstverlener van het Portero-platform bij het CIZ. Met de hernieuwde keuze voor Atos na een aanbesteding gaat de instelling een contract aan tot 2027, met een mogelijkheid tot verlenging tot 2033.

Het contract voor het Portero-omgeving loopt af in februari 2024. Portero bestaat overwegend uit maatwerksoftware die voor een groot deel (met name de gebruikersinterfaces en -dialogen) is gerealiseerd met het opensource application framework Grails en de bijbehorende Groove-programmeertaal. Verder wordt gebruikgemaakt van Process Suite van OpenText (voorheen Cordys) voor de automatisering van werkstromen.

De te bouwen nieuwe oplossing dient gebaseerd te zijn op een standaard dynamisch casemanagement-applicatie met low-code-functionaliteit om specifieke CIZ-processen te ondersteunen. Deze processen zijn gebaseerd op een complexe casusbehandeling, vanuit een (dynamisch) informatie-gestuurd proces, waarbij privacygevoelige informatie leidend is voor de besluitvorming. CIZ heeft hierbij gekozen voor de software van Pega die door Atos en partners moet worden geïmplementeerd, geleverd en beheerd vanuit de Azure Cloud.

Oplevering

DCM

Dynamisch casemanagement (cdm) is een aanpak met bijbehorende software waarbij de case (zaak) centraal staat en elke case  dynamisch wordt behandeld op basis van regels (business rule management). Dat betekent dat de software zelfstandig beslissingen kan nemen (decision management) in de zaak, op basis van beschikbare of aangeleverde gegevens en aan de hand van de regels. Typische voorbeelden van zaken zijn aanvragen voor uitkeringen, vergunningen, subsidies, leningen en hypotheken, het afhandelen van een claim of het vaststellen van de geschiktheid van een klant. De zaak-behandelaar bepaalt zelf de stappen en de route in het proces van de behandeling, voor zover handmatige verwerking nog nodig is. (bron: Solventa) 

Het nieuwe applicatielandschap moet in februari 2024 worden opgeleverd. Volgens Atos zal de nieuwe dynamisch casemanagement-oplossing bijdragen aan de gebruiksvriendelijkheid voor cliënten, medewerkers en partners, zoals artsen en zorgverleners.

Tot de groep partners van Atos behoren naast Pega Mulesoft (integratiesoftware), NLX (enterprise content management software) en Akiet. Dat laatste bedrijf uit Sneek levert aan het CIZ de planningssoftware Zorro die nu nog gekoppeld is aan het Portero-platform.

Naast het vervangen van het Portero-platform wil het CIZ een nieuwe data- en analytics-omgeving inrichten op basis van nieuwe architectuur in de cloud binnen de Microsoft-tenant van het CIZ. Daarvoor loopt nog een aanbestedingsprocedure.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7438204). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.