Managed hosting door True

Ict-storing legt Maastricht UMC+ nagenoeg plat

 

Kapot storing out of order buiten werking

Het Maastricht UMC+ is getroffen door een ict-storing waardoor nagenoeg het hele ziekenhuis stil is gevallen. De instelling is telefonisch en digitaal onbereikbaar, terwijl ook de epd-systemen ontoegankelijk zijn. De leiding heeft besloten alle poliklinieken te sluiten en consulten en behandelingen op te schorten.

Wat de storing heeft veroorzaakt, is nog niet duidelijk. Het geformeerde crisisbeheerteam moet dat onderzoeken. Het is niet uitgesloten dat het Maastricht UMC+ gehackt is.

Oncologie en dialyse lijken de dans te ontspringen; die kunnen wel doorgaan. Ook geplande opnames van patiënten vinden daar doorgang. Patiënten die naar het ziekenhuis komen, worden weer huiswaarts gestuurd. Wel staan behandelaars gereed om patiënten te zien die menen niet naar huis te kunnen zonder controle.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7409087). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.