Managed hosting door True

Utrechtse GenDx komt in Parijse handen

 

GenDx uit Utrecht, ontwikkelaar van software om de juiste donor voor een stamceltransplantatie op te sporen, wordt overgenomen door Eurobio Scientific (Eurobio) uit Parijs. De Fransen tellen 135 miljoen euro neer voor hun Nederlandse branchegenoot. Ze willen via de overname tot schaalvergroting komen op gebied van transplantatie-diagnostiek.

GenDX komt voort uit het UMC Utrecht. Het hoofdkantoor van GenDX blijft in Utrecht. Ook het kantoor in Chicago van waaruit de Noord-Amerikaanse markt wordt bediend, wordt voortgezet. Ook hoeft nauwelijks te worden gesleuteld aan het verkoop- en distributienetwerk van het bedrijf dat is gespecialiseerd in transplantatie-diagnostiek.

Ceo en medeoprichter Wietse Mulder sleept als grootste aandeelhouder vele tientallen miljoenen euro binnen. Hij blijft GenDX voor minimaal twee jaar leiden. Medeoprichter Erik Rozemuller, gespecialiseerd in bio-informatica, krijgt meer een consultancy-rol ter ondersteuning van het r&d-team. GenDx werd in 2005 opgericht. Vorig jaar bedroeg de omzet zeventien miljoen euro. Medtech-bedrijf Eurobio was in 2021 goed voor een omzet van 185 miljoen euro.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7401859). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.