Managed hosting door True

Oracle werkt aan zijn grootste overname ooit

 

Oracle heeft zijn oog laten vallen op het Amerikaanse bedrijf Cerner, een specialist in datatools voor de gezondheidszorg en epd-systemen. Dat schrijft de Wall Street Journal. De deal zou dertig miljard dollar waard kunnen zijn.

Als de overname van doorgaat, zou het de grootste ooit zijn voor Oracle. Cerner bouwt software waarmee medische dossiers zijn op te slaan en te analyseren. Het bedrijf heeft een beurswaarde van zo’n 23 miljard dollar, Oracle tikt af op 280 miljard. 

Cerner heeft sinds oktober een nieuwe ceo, David Feinberg, overgekomen van Google’s moeder Alphabet. Daar was hij verantwoordelijk voor de gezondheidsmarkt en om deals af te sluiten met gezondheidsinstituten. Oracle zelf is ook in die sector aanwezig, het heeft tools voor verzekeraars, ziekenhuizen en openbare gezondheidsinstanties waarmee die hun data kunnen stroomlijnen. 

Een overname van Cerner zou voor Oracle opnieuw een stap richting de cloud zijn. Het bedrijf was aanvankelijk traag om dat model in te zetten, maar is de laatste jaren van strategie veranderd. Toch heeft het nog altijd achterstand ten opzichte van hyperscalers als AWS of Microsoft Azure. 

In april nam Oracle-rivaal Microsoft ook al het bedrijf Nuance Communications over, dat spraakherkenningssystemen levert en waarvoor de gezondheidszorg een belangrijke markt is. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7289977). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.