Managed hosting door True

Nexus legt hand op medicatie-software van Dedalus

 

Nexus Nederland kan door de overname van twee productlijnen van de Dedalus Groep qua medicatie een complete suite van oplossingen voor ziekenhuizen bieden. Het elektronische voorschrijfsysteem voor medicatie (Centrasys) dat het toedienen van medicijnen en het voorraadbeheer omvat, behelst ook de logistieke processen van apothekers. Deze belangrijke laatste schakel ontbrak nog in het aanbod van Nexus.

De overeenkomst tussen Nexus en Dedalus brengt veranderingen op de markt voor ziekenhuisinformatiesystemen (zis). Na de transactie met Dedalus ondergaat de suite een uitbreiding waardoor Nexus de concurrentie met marktleider Chipsoft en Epic kan aangaan. Bij de softwarepakketten voor de ondersteuning van moderne zorgprocessen ontstaat nu meer keuze.

Inhaken

Volgens Fred Hiddinga, algemeen directeur Nexus Nederland, onderscheidt Nexus zich door anders dan Chipsoft een open suite-pakket te bieden. Leveranciers van deeloplossingen die ‘diepere’ functionaliteiten bieden, kunnen hier op inhaken. Met deze ‘best-of-breed’-benadering denkt Hiddinga beter tegemoet te komen aan klanten met specifieke wensen.

Tot nog toe was de geslotenheid van systemen voor het elektronische patiënten dossier (epd) een hoge drempel. Op deze systemen konden andere leveranciers zo goed als onmogelijk inhaken. Deze vendor lock-in bij zis/epd wordt thans verminderd.

Behalve de Centrasys-productlijn koopt Nexus ook de Care Solutions-oplossing van Dedalus. Dit betreft modules voor onder meer de registratie van patiënten en de facturatie. Dedalus gaat zich richten op de softwaremarkt voor huisartsen. Niet bekend is gemaakt hoeveel met de transactie is gemoeid.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7238488). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.