Managed hosting door True

Imaging-fabrikant Milabs in Japanse handen

 

Het Houtense medtech-bedrijf Milabs (Molecular Imaging Labs) komt in Japanse handen. Rigaku, een vooraanstaande fabrikant van apparatuur voor röntgenanalyse, neemt alle aandelen over.

Milabs, een afsplitsing van het Universitair Medisch Centrum Utrecht en de TU Delft, levert geavanceerde biomedische scanners en apparatuur voor optische beeldvorming.

Directeur en oprichter Frederik Beekman, jarenlang hoogleraar aan de TU Delft, wist een doorbraak te realiseren in de biomedische moleculaire beeldvorming. Hij heeft tal van vindingen op gebied van tomografische beeldreconstructie en instrumentatie op zijn naam staan.

Beekman ontwikkelde de Single Proton Emissie Tomografie (Spect) door. Met zijn systeem wordt een ultrahoge-resolutie beeldvorming gerealiseerd. Milabs wist zijn apparatuur efficiënter en nauwkeuriger te maken dan conventionele apparatuur van concurrenten. Bovendien slaagde het bedrijf uit Houten erin om nucleaire therapieën en meerdere tracers tegelijk in beeld te brengen. Beekman ontwikkelde ook eigen data-acquisitietechnieken. Ook verbeterde hij de collimatie, het accuraat uitlijnen van optische elementen.

Resultaat zijn snellere en betere analyses van ziekteprocessen in organen en tumoren. De systemen worden gebruikt voor biologie, diagnose en therapie. De apparatuur van Milabs kan meerdere medische scans tegelijk uitvoeren. Behalve de eerdergenoemde Spect zijn dat PET (Positron Emissie Tomografie), hoogwaardige röntgen-CT en optische beeldvorming. Door de overname kan Rigaku deze scantechnieken combineren met haar eigen röntgenapparatuur voor dieren.

Milabs wist haar verkopen de afgelopen jaren snel op te voeren. Met de verkooporganisatie van Rigaku achter zich moet dat nog sneller gaan. Ook kan nu gebruik worden gemaakt van Rigaku’s wereldwijde servicenetwerk. Frederik Beekman ziet ook een versnelde innovatie bij zijn beeldvormende techniek. 

Rigaku wil sterk expanderen. Dit jaar stapte de Carlyle Groep in, een van ‘s werelds grootste privé-investeerders.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7225266). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij TU Delft

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.