Managed hosting door True

Computable in actie voor Prinses Máxima Centrum

Ziekenhuis zet fondsen in voor digitale innovatie

 

Ict-vaktitel Computable komt in actie voor het Prinses Máxima Centrum. Op zaterdag 19 juni gaat hoofdredacteur Sander Hulsman een sportieve challenge aan om geld in te zamelen voor de strijd tegen kinderkanker. Het initiatief is onderdeel van een medewerkersactie van Jaarbeurs, de eigenaar van Computable. Doel is om twintigduizend euro op te halen, geld bedoeld voor de aanschaf van digitale middelen.

Jaarbeurs is partner van het Prinses Máxima Centrum en zet zich regelmatig belangeloos in om dit ziekenhuis voor kinderoncologie te steunen. In totaal negentig medewerkers hebben binnen dit partnership nu een eigen actie opgezet. Zij gaan al fietsend, wandelend, hardlopend en zwemmend 2.670,7 kilometer afleggen. Alle collega’s hebben zichzelf een eigen doel gesteld die zij in hun eigen tempo en omgeving gaan proberen te behalen. Sander Hulsman van Computable gaat vijfhonderd meter zwemmen, 25 kilometer wielrennen en vijf kilometer hardlopen.

Veel geld nodig

"Nagellakactie Tijn Kolsteren levert Prinses Máxima Centrum nieuwe robotarm op"

Het Prinses Máxima Centrum in Utrecht is zeer actief op het gebied van fondsenwerving, door onder andere partnerships met bedrijven aan te gaan, fondsen en stichtingen aan te schrijven en particulieren te interesseren voor donaties. Dat moet ook wel, want er is veel geld nodig om kinderkanker de wereld uit te helpen.

Het ontvangen geld wordt op meerdere manieren ingezet. Zo wordt het gestoken in onderzoek naar kinderkanker, worden met het geld de beste specialisten aangetrokken en binnenboord gehouden en worden er innovatieve middelen voor gekocht. Zo nam het Prinses Máxima Centrum begin 2021 nog een geavanceerde robotarm in gebruik voor hersenoperaties, die aangeschaft kon worden door de nagellakactie van de ongeneeslijk zieke Tijn Kolsteren voor Serious Request in 2016. Hij haalde in totaal ruim 2,5 miljoen euro op. Tijn leed aan hersenstamkanker en overleed in 2017, een week voordat hij zeven zou worden.

Digitale middelen

De geavanceerde robotarm is niet het enige digitale middel waarvoor het Prinses Máxima Centrum vergaarde fondsen inzet. Zo wil het ziekenhuis toekomstig geld inzetten om verder te robotiseren en wordt er geïnvesteerd in bijvoorbeeld data-analyse en datawetenschap. Zo moet artificial intelligence gaan helpen bij de opsporing en bestrijding van kinderkanker. Op dit moment worden er al machine learning-algoritmen ingezet voor het voorspellen van tumorsubtypes en risicostratificatie.

‘Het Máxima is vernieuwend bezig’, meent cio Michiel Kooper. ‘Kinderoncologie is anders dan reguliere oncologie. Het gaat om precisietechnologie, dat is belangrijk bij kinderen. Als je het specifieke werk doet dat wij doen, dan moet je technologisch vooroplopen, maar innovatie is duur. Daar komt onze Foundation om de hoek kijken voor fondsenwerving. Dankzij donaties en partners kunnen we de hoogst technologische zaken aanschaffen.’

Wat het Prinses Máxima Centrum allemaal doet op het vlak van data en digitalisering, lees je terug in een speciaal interview met Michiel Kooper.

Extra stappen zetten

Michiel Kooper Prinses Máxima Centrum

Michiel Kooper, cio Prinses Máxima Centrum: 'Dankzij de donateurs kunnen we extra stappen zetten met zorgtechnologie en digitale innovaties.'

Veel technologische vernieuwing bij het Prinses Máxima Centrum zou dus niet mogelijk zijn zonder het geld van donateurs en partners. Kooper realiseert zich dat goed. ‘Dankzij de donateurs kunnen we extra stappen zetten met zorgtechnologie en digitale innovaties. Veel strandt namelijk op geld. Als je geld hebt waarmee je kan investeren in vernieuwingen, dan kan je de zorg verder helpen. Met dat geld kunnen we investeren in mensen en middelen. We willen als Prinses Máxima Centrum op ict- en datavlak de topmensen hebben die het verschil kunnen maken. We moeten talent binnenhouden en binnenhalen. Daarnaast is het van belang om medische technologie aan te kunnen schaffen. Dit is cruciaal in kinderoncologie, want kinderoncologie is iets anders dan ‘gewone’ oncologie. En daar hebben wij de steun van onze donateurs hard bij nodig, want dit zijn projecten die niet altijd uit de budgetten van de reguliere zorgverzekeraars zijn te financieren. Dankzij donaties wordt dit wel mogelijk en kunnen wij onze missie nastreven waarin wij ieder kind met kanker willen genezen met een optimale kwaliteit van leven.’

Steun de actie van Computable en Jaarbeurs!

Jaarbeurs MÁXIMAal in Actie

Bijna negentig medewerkers van Jaarbeurs, waar Computable onderdeel van is, komen zaterdag 19 juni in actie voor het Máxima. In totaal gaan zij fietsend, wandelend, hardlopend en zwemmend 2.670,7 kilometer afleggen. Alle medewerkers hebben zichzelf een eigen doel gesteld die hij/zij in zijn eigen tempo en omgeving gaat behalen. Zo gaat Computable-hoofdredacteur Sander Hulsman vijfhonderd meter zwemmen, 25 kilometer wielrennen en vijf kilometer hardlopen. Samen willen zij twintigduizend euro ophalen voor het Prinses Máxima Centrum. Doneer nu en help Hulsman en de medewerkers van Jaarbeurs dit geweldige doel te bereiken!

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7183202). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.