Managed hosting door True

Wolters Kluwer stoot zorg-compliance-tool af

 

Wolters Kluwer

Informatiebedrijf Wolters Kluwer doet Complytrack van de hand. Dit is een saas-platform waarmee zorginstellingen in de gaten houden of hun processen in overeenstemming zijn met in- en extern beleid (compliance). De nieuwe eigenaar is het Amerikaanse Symplr, dat een vergelijkbare webtool aanbiedt.

Dat Wolters Kluwer afscheid neemt van Complytrack heeft te maken met de veranderde strategische focus van de tak Legal & Regulatory (L&R). Dat onderdeel van het databedrijf richt zich tegenwoordig op advocatenkantoren, bedrijfsjuridische afdelingen en daaraan gelieerde compliance-afdelingen.

Het Complytrack-saas-platform is dan ook van beperkte strategische waarde, meldt topman Dean Sonderegger van Wolters Kluwer L&R. Het platform bestaat uit zeven modules die variëren van incident management en risk assessment tot document- en contractbeheer. Het wordt overwegend gebruikt door Amerikaanse ziekenhuizen. 

Sinds 2007

Wolters Kluwer verwierf Complytrack in 2007. De vijftig medewerkers worden overgenomen door Symplr, dat zijn hoofdkantoor in Houston heeft en over nog eens zes nevenvestigingen beschikt, waarvan een in Alkmaar.

Eerder dit jaar ontdeed Wolters Kluwer zich van zijn minderheidsbelang in Logical Images, een Amerikaans bedrijf dat digital imaging-oplossingen voor de zorg levert.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7055793). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×

Ontvang gratis de nieuwste Computable 100

Doe mee aan het Computable 100 onderzoek!