Managed hosting door True

Injectie van 500 miljoen euro in Campus Groningen

 

Rabobank investeert samen met partners vijfhonderd miljoen euro in Campus Groningen. Dit Campus Community Fund (CCF) gaat mede investeren in de digitale economie, een van de vijf regionale kernsectoren waar het Noorden op inzet. Ook gezondheid, agri-food, energie en chemie behoren tot de speerpunten.

Campus Groningen presenteerde vandaag een plan voor verdere groei in de komende vijf jaar. Het investeringsbedrag van een half miljard euro is bedoeld voor groei van innovaties en economische activiteiten. Gemikt wordt op meer bedrijven, werknemers en innovatielabs. Het helft van het geld wordt gestoken in vastgoed en infrastructuur. Het gebied in het noorden van de Martinistad moet beter bereikbaar worden.

Voor apparatuur, researchfaciliteiten en deelmobiliteit wordt 75 miljoen euro uitgetrokken. De resterende 175 miljoen euro is beschikbaar voor bedrijfsactiviteiten. Een deel wordt uitgegeven aan kapitaal voor startende bedrijven. Momenteel zijn al meer dan tweehonderd bedrijven gehuisvest op Campus Groningen. It-bedrijven als Asintis, Axtion, Cj2, Elkander en Fluctus maken deel uit van deze community. Er werken meer dan 22.000 mensen. Qua werkgelegenheid is Campus Groningen na de High Tech Campus Eindhoven de grootste in Nederland.

Behalve Rabobank hebben het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en de Noordelijke ontwikkelingsmaatschappij NOM zich aan de investering gecommitteerd als uitvoeringspartners. Bovendien zijn gesprekken gaande met andere partners. Naast de Zernike Campus aan de noordwestkant van de stad is bij het UMCG een Healthy Ageing Campus verrezen. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7049542). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.