Managed hosting door True

Fujitsu stelt patenten beschikbaar voor aanpak corona

 

Het Japanse technologieconcern Fujitsu heeft de Open Covid Pledge ondertekend. Het initiatief geeft vrije toegang tot de intellectuele eigendomsrechten van deelnemende partijen en is bedoeld om de opmars van Covid-19 te stoppen.

Door zich te verbinden aan de van oorsprong Amerikaanse Open Covid Pledge, verklaart Fujitsu dat het zijn patenten, gebruiksmodellen of ontwerpen gedurende een bepaalde periode niet zal doen gelden. Het bedrijf vraagt ook geen vergoeding voor dergelijke activiteiten. Fujitsu doet ook mee aan de ‘Open Covid-19 verklaring’, een soortgelijk initiatief in Japan, net als Canon.

Fujitsu geeft zo toegang tot ongeveer veertigduizend patenten die ingezet kunnen worden voor de ontwikkeling van medicijnen of patiëntenzorg. Naast Fujitsu zijn ook onder meer Facebook, Amazon, Intel, HPE, IBM en Microsoft lid van de Open Covid Pledge.

Bij Fujitsu werken wereldwijd zowat 130.000 mensen. Het bedrijf draaide in zijn laatste boekjaar een omzet van 35 miljard dollar.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6928914). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.