Managed hosting door True

Protinus IT eerste keus bij megatender umc's

 

Winnaar juichen

De voorlopige gunning voor het leveren van standaardsoftware aan acht universitaire medische centra (umc's) is naar Protinus IT uit Houten gaan. Het betreft een aanbesteding met een looptijd van vier jaar met een optionele verlenging van twee keer één jaar en een geschatte totale waarde van maar liefst 140 miljoen euro. Het is voor het eerst dat de academische ziekenhuizen de aankoop van standaardsoftware gebundeld hebben aanbesteed.

In navolging van de rijksoverheid en gemeenten hebben nu ook de academische ziekenhuizen de handen ineen geslagen als het gaat om de gezamenlijke inkoop van standaardsoftware. Daarmee willen de umc's op de kosten besparen maar ook onderling gemakkelijker gegevens uitwisselen door in grote lijnen dezelfde softwareproducten te gebruiken.

De begin dit jaar uitgeschreven aanbesteding is voorlopig gegund aan Protinus IT uit Houten, blijkt uit het vrijgegeven gunningsdocument van de penvoerders Radboudumc en Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG).

Deelnemers aan deze aanbesteding zijn, naast Radboudumc (Nijmegen) en UMCG, AMC/VU Medisch Centrum (Amsterdam), Academisch ziekenhuis Maastricht, Erasmus MC (Rotterdam), Leids Universitair Medisch Centrum, Universitair Medisch Centrum Utrecht en UMCG.

Binnen de overeenkomst kunnen de UMC's bij de wederverkoper softwarelicenties en de daaraan verbonden softwaresupport afnemen. Ook helpt en adviseert Protinus IT bij het benaderen van fabrikanten als het gaat om zaken als compliancy, gezamenlijk hergebruik en uitwisseling van softwarelicenties.

Daarnaast biedt het bedrijf aanvullende diensten op het gebied van compliancevraagstukken, onderhouds- en licentiemodellen, pakketselecties en het gebruik van opensource-oplossingen.

Zorgsector

Voor Protinus IT is deze overeenkomst, wanneer die definitief wordt gegund, een zeer belangrijk contract voor zijn positie in de zorgmarkt. Umc's zijn grootgebruikers als het gaat om software. Bovendien regelt de Houtense ict-dienstverlener reeds de standaardsoftware-inkoop voor Intrakoop, een inkoopcoöperatie voor zo'n zeshonderd andere ziekenhuizen en zorgorganisaties in Nederland.

Afgelopen maart sloeg het bedrijf ook al een grote slag bij de rijksbrede standaardsoftwareaanbesteding EASP2019 - totale geschatte waarde 171 miljoen per jaar. Daar sleepte Protinus IT drie percelen in de wacht.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6914977). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.