Managed hosting door True

Alkmaarse TPSC in Amerikaanse handen

 

medische afspraak

The Patient Safety Company (TPSC), een in Alkmaar gevestigd zorgsoftwarebedrijf, is overgenomen door Symplr, een Amerikaans softwarebedrijf op het gebied van governance, risk & compliance.

TPSC is thuis in risicobeheersoftware gericht op patiëntveiligheid en daarmee actief voor meer dan 250 zorginstellingen wereldwijd. Ook verkoopt het bedrijf zijn software via een internationaal partnernetwerk in negentien landen, met Noord-Amerika en Australië als de grootste internationale markten. In eigen land staan Academisch Medisch Centrum Amsterdam en UMC Utrecht op de klantenlijst.

Interessant aan TPSC is diens multi-tenant cloudplatform waarop zorgaanbieders hun implementatie eenvoudig kunnen configureren zonder programmeerkennis. Een  flexibiliteit die welkom is in tijden van budgettaire uitdagingen en toenemende regeldruk.

TPSC heeft overigens al enkele Amerikaanse klanten, zoals Vein Clinics, dat met tachtig locaties het grootste Amerikaanse netwerk van aderbehandelcentra vormt, en IntegraMed, een groot netwerk van vruchtbaarheidscentra.

De overname door Symplr is mogelijk gemaakt door Clearlake Capital Group en SkyKnight Capital. TPSC op zijn beurt werd tijdens de onderhandelingen ondersteund door Main Capital.

TPSC-topman Rick Bergen prijst de synergie met Symplr en deelt dienst ambitie om uit te groeien tot 's werelds meest toonaangevende softwareplatform voor gezondheidszorgbeheer, risico's en compliance te worden. 'We zijn erg enthousiast om lid te worden van de Symplr-familie', aldus Bergen in een perscommentaar.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6886048). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.