Managed hosting door True

App voor ‘regelarme zorg’ in de maak

Ggz-aanbieder Arkin en PinkRoccade staan aan basis van nieuwe toepassing

 

Een gebruikerspanel met daarin behandelaren van ggz-instelling Arkin uit Amsterdam werkt samen met PinkRoccade Healthcare aan de ontwikkeling van een nieuwe mobiele werkplek bij de instelling. De intentie is om de werkplek in februari 2020 op te leveren.

Dick Veluwenkamp, lid van het raad van bestuur van Arkin, geeft aan dat er eerst een experiment plaatsvond waarbij Arkin een nieuwe ‘regelarme’ werkwijze heeft gerealiseerd bij honderdtwintig behandelaren.

Michiel Walsteijn, directeur PinkRoccade GGZ, licht een en ander toe. ‘Het experiment binnen Arkin vond plaats met een dossierformulier waarbij een verkorte registratie voor de behandelaren werd gerealiseerd. Dit zorgde nog voor veel handwerk bij de zorgadministratie, bijvoorbeeld op het vlak van productieregistratie en facturatie.’ Sinds enkele maanden is PinkRoccade aangesloten, en wordt er gewerkt aan een mobiele toepassing waarbij de behandelaar via de smartphone alle gegevens vindt die nodig zijn voor de behandeling. Zo heeft de behandelaar toegang tot het patiëntendossier en het beloop van een cliënt.  

Mobile-first

"De ict’ers werken in sprints van drie weken, waarna er overleg is met het gebruikerspanel. "

Walsteijn geeft aan dat PinkRoccade samen met Arkin werkt aan een mobile-first-toepassing, waarbij ook een browser-variant mogelijk is. Het grote voordeel is volgens hem dat er binnen de app een sterk vereenvoudigde registratie wordt gerealiseerd, die volledig automatisch tot productiegegevens en facturatie leidt. De toepassing resulteert in bijna een uur tijdsbesparing per dag per behandelaar, zonder dat de zorgadministratie er meer werk door krijgt. Hierdoor wordt er volgens Walsteijn veel tijd en geld bespaard ten opzichte van de huidige situatie.

Vanuit PinkRoccade werken zo’n vijftien product owners, ontwikkelaars (voor de user interface en api’s) en testers aan de toepassing. Dit doen zij samen met een gebruikerspanel van Arkin, dat bestaat uit zo’n negen behandelaars en andere leden. ‘De ict’ers werken in sprints van drie weken, waarna er overleg is met het gebruikerspanel. Half december en half januari vinden er samen met het panel acceptatietesten plaats, waarna we in februari de app definitief gaan opleveren’, aldus de directeur.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6851399). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.