Managed hosting door True

Ict is een groot thema tijdens de Week van de Zorg

Vakbeurzen Zorgtotaal en Zorg & ICT 2019 van start in Utrecht

 

Arts

Tijdens de Week van de Zorg en Welzijn organiseert de Utrechtse Jaarbeurs de vakbeurzen Zorg &ICT en Zorgtotaal. Tijdens die beurzen is veel aandacht voor de laatste ict-ontwikkelingen in de zorg. Het gaat bijvoorbeeld om de inzet van sensoren, slimme systemen, internet of things (IoT) en ict-toepassingen die bijdragen aan verbetering van de zorg.

De zorgsector staat de komende jaren voor een flinke uitdaging. Er zijn grote tekorten aan personeel, de kosten lopen op en de bevolking vergrijst. ‘De gezondheidszorg staat onder druk en voor het borgen van kwalitatieve, toegankelijke en betaalbare zorg is een transformatie noodzakelijk’, benadrukt Paul Verdult, manager van de vakbeurzen Zorgtotaal en Zorg & ICT die van 12 tot 14 maart 2019 plaatsvinden in de Jaarbeurs in Utrecht.

Tijdens Zorgtotaal en Zorg & ICT staan innovaties en ontwikkelingen in de sector centraal. Leveranciers tonen op hun stands hun oplossingen. Daarnaast zijn er verschillende inhoudelijke sessies waar ict- en zorgprofessionals ingaan op actuele thema’s rondom zorg en ict. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer verduurzaming, gastvrijheid, eten en drinken in relatie tot het welzijn van mensen. Ook facility management en hoe de inrichting en omgeving van een zorginstelling kunnen bijdragen aan het sneller herstel van een patiënt, staat op de agenda.  

Ict-vakblad Computable is hoofdmediapartner van de beurzen en is ook betrokken bij de samenstelling van een programma met inhoudelijke sessies over zorg en ict. Er is een uitgebreid sprekersprogramma en er worden onderzoekscijfers gepresenteerd over de inzet van ict in de zorg. Ook zijn speciale rondleidingen voor cmio’s (chief medical information officers). Computable is organisator van het Computable Future Lab, een plek waar opkomende innovatieve bedrijven hun oplossingen tonen.

Week van de zorg en Welzijn

De Week van Zorg en Welzijn, die duurt van 11 tot en met 16 maart 2019, is een landelijk initiatief om de zorgsector een week lang in de spotlight te zetten. In deze week openen honderden zorg- en welzijnsorganisaties hun deuren om te laten zien wat werken in de zorg inhoudt.

Computable Future Lab Zorg & ICT

Benieuwd naar meer zorginnovaties? Bezoek het Computable Future Lab. Tijdens vakbeurs Zorg & ICT 2019 in de Jaarbeurs in Utrecht. Het evenement vindt plaats van 12 tot en met 14 maart 2019.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6622673). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.