Managed hosting door True

Deventer Ziekenhuis opnieuw ict-partner huisartsen

5-jarige overeenkomst voorziet in nieuwe beeldcommunicatie en gratis wifi

 

Mobiele zorg m-health

Het Deventer Ziekenhuis levert ook de komende vijf jaar het ict-netwerk aan de Huisartsen Coöperatie Deventer en Omstreken (HCDO). Dit betekent dat het ziekenhuis blijft zorgen voor aansluiting van alle huisartsen op een regiobrede ict-infrastructuur. Het ziekenhuis levert het Relined-glasvezelnetwerk van Fujitsu, door henzelf ‘Sallandnet breedband’ genoemd.

Met de overeenkomst levert het hospitaal ook alle computers, kantoorsoftware, helpdesk, internetvoorzieningen en waar gewenst de telefonie voor de huisartsen. Dit laatste gebeurt via een it-telefoniesysteem, dat eenvoudig naar de huisartsenpraktijken kan worden doorgezet. ‘Huisartsen nemen alles van ons af en maken dus ook gebruik van de eigen it-helpdesk van het ziekenhuis. We hebben ook een accountmanager in dienst die specifiek is aangesteld om huisartsen met speciale ict-problemen te helpen’, aldus woordvoerder Erick van Zijl. 

Hij vervolgt: ‘Het betreft een contractverlening van een samenwerking tussen het ziekenhuis en de huisartsen die in 2000 is gestart. ‘We waren destijds het eerste ziekenhuis met een eigen ‘glasvezelregio’; het betreft nu de vierde contractverlening. Bij elke verlening voeren we updates uit en leveren we nieuwe apparatuur aan de huisartsen, zoals nieuwe pc’s.  Ook willen we in de toekomst tegemoet komen aan de wensen van huisartsen en de gewenste technologie verder ontwikkelen. Het gaat dan onder meer op beeldcommunicatie (beeldschermen in de wachtkamer) en gratis wifi voor wachtende huisartsenpatiënten.’

Software

"Natuurlijk hadden we ook voor een willekeurige commerciële ict-dienstverlener kunnen kiezen. Maar door het beheer van onze ict aan het Deventer Ziekenhuis uit te besteden, kunnen we veel eenvoudiger en veiliger samenwerken."

De huisartsen in de regio werken met het Huisartsen Informatie Systeem (HIS) Medicom en krijgen ook het traditionele Microsoft Office-pakket geleverd door het ziekenhuis. ‘Wij werken zelf met HiX en via koppelingen kunnen het ziekenhuis en de huisartsen met elkaar communiceren. Zo kunnen huisartsen lab-aanvragen doen en medicatie aanvragen’, besluit de woordvoerder.

HCDO-voorzitter Otto Quartero over de overeenkomst. ‘De tijd dat we zelf onze ict-infrastructuur regelden met een server in de kelder van het praktijk ligt al ver achter ons. Ik zou er niet meer aan moeten denken om dat allemaal zelf te moeten regelen. Ik houd me liever bezig met de patiëntenzorg. Natuurlijk hadden we ook voor een willekeurige commerciële ict-dienstverlener kunnen kiezen. Maar door het beheer van onze ict aan het Deventer Ziekenhuis uit te besteden, kunnen we veel eenvoudiger en veiliger samenwerken. Denk bijvoorbeeld aan een patiënt waarbij afwijkende uitslagen zijn gevonden. Bij overleg met de specialist kunnen we samen naar de  bevindingen kijken en snel goede afspraken maken over het vervolg.’  

Zorg & ICT

Wilt u alles weten over de laatste digitale ontwikkelingen voor de zorg? Breng dan een bezoek aan Zorg & ICT 2019. De beurs vindt plaats in Jaarbeurs Utrecht van 12 tot en met 14 maart. Registreren kan via de site.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6612892). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.