Managed hosting door True

Meddex-maker Myownfile maakt doorstart via Enovation

 

Doorstart

Zorgautomatiseerder Myownfile, de maker van onder meer de data-uitwisselingssoftware Meddex, maakt een doorstart. Dat doet het onder de vlag van Enovation. Dat bedrijf uit Capelle aan den IJssel levert communicatieoplossingen in de Nederlandse zorgmarkt. Via deze doorstart claimen de bedrijven dat de dienstverlening gewaarborgd blijft.

Myownfile werd op 19 november dit jaar failliet verklaard door de rechtbank in Utrecht. Het bedrijf levert twee producten, te weten Meddex en Medischegegevens.nl. Via Meddex kunnen zo’n twintig tot vijfentwintig ziekenhuizen patiëntdata uitwisselen. De website Medischegegevens.nl biedt patiënten van het Haaglanden Medisch Centrum (HCM) inzage in hun patiëntendossier.

Computable sprak de curator over het operationeel blijven van deze diensten. Hij vertelde dat de diensten nog in ieder geval tot 14 december 2018 bereikbaar blijven voor de aangesloten instellingen en de HCM-patiënten. Hiervoor had hij afspraken gemaakt met het hostingbedrijf. Het was zijn doelstelling om de producten over te dragen via een doorstart.

Enovation

Nu maakt Myownfile bekend dat het inderdaad een doorstart maakt. Dit doet het bedrijf onder de vlag van Enovation. Enovation-directeur Jeroen van Rijswijk vertelt de missie-kritieke dienstverlening van Meddex over te nemen, zodat niks verandert voor de zorginstellingen. ‘Of het nu om verwijzen gaat, om Multidisciplinair Overleg of over het informeren van zorgverleners in de keten. Voor ons staat voorop dat de huidige dienstverlening gecontinueerd dient te worden.’

Enovation is als it-specialist op het gebied van communicatie en data-integratie al ruim dertig jaar actief. Het bedrijf claimt dat Meddex en Enovation complementair aan elkaar zijn. Via de overname zegt het zijn klanten aanvullende dienstverlening te bieden.

Main Capital

Main Capital Partners heeft sinds augustus dit jaar een meerderheidsbelang in Enovation. Deze heeft de investeerder verkregen van de Vanad Group. Dit bedrijf is nog wel minderheidsaandeelhouder van Enovation.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6527077). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.