Managed hosting door True

HPE zet in op gepersonaliseerde zorg

Stap is tweede uitdaging binnen Tech Impact 2030

 

Hewlett Packard Enterprise (HPE) wil realtime gepersonaliseerde zorg creëren. Het is de tweede aankondiging binnen het zogeheten Tech Impact 2030, een initiatief dat eerder dit jaar geïntroduceerd is om maatschappelijke uitdagingen op te lossen. Dat maakt het Amerikaanse bedrijf bekend tijdens HPE Discover, dat van 27 tot en met 29 november in Madrid plaatsvindt.

De doelstelling voor het Tech Impact 2030-initiatief (zie kader) komt voort uit de samenwerkingen die HPE met biotech-bedrijven onderhoudt. Zo kondigt het tijdens HPE Discover een samenwerking met Jungla aan. Die Amerikaanse startup analyseert klinische data, zoals erfelijkheidsmateriaal en ziektebeelden, en maakt dit via het zogeheten Molecular Evidence Platform (MEP) beschikbaar voor wetenschappers. Zij doen hiermee inzichten voor individuele patiënten op.

Voorheen moesten onderzoekers handmatig de gegevens bekijken om patronen te ontdekken. Met de HPE-technologie wordt de data naar eigen zeggen op grote schaal verwerkt. ‘Met de inzet van HPE’s zogeheten Memory-Driven Computing Sandbox kunnen we de datasets op schaal vergelijken’, vertelt Jungla-ceo Carlos Araya. ‘We hebben nu toegang tot gedetailleerde informatie en kunnen sneller te werk gaan, wat weer relevant is voor de patiënt. Daarnaast vermindert het de kans op menselijke fouten.’

Inspiratiebron

Een andere inspiratiebron voor de nieuwe Tech Impact 2030-doelstelling is het partnerschap met German Center for Neurodegenerative Diseases (DZNE). HPE werkt samen met onderzoekers binnen het zogeheten Living Heart-project. Zij willen techniek inzetten om nieuwe inzicht in medicijnen te krijgen.

Het project bestaat uit teams verspreid over tien vestigingen in Duitsland. Zij willen klinische data, beelden en data afkomstig uit apps van de diverse locaties met elkaar integreren. ‘We hebben bijvoorbeeld een onderzoek waarbij we regelmatig medische test doen met dertigduizend mensen. Dit onderzoek duurt dertig jaar. Dat vraagt om veel storage’, legt Joachim Sculze van DZNE uit. ‘Daarvoor gebruiken we HPE. Hiermee kunnen we enerzijds heel veel data opslaan en zijn we voorbereid op de toekomst. Anderzijds kunnen we de onderzoeksdata van alle verschillende kantoren met elkaar integreren.’

Tech Impact 2030

De Tech Impact 2030 is in september dit jaar opgezet door HPE in samenwerking met het World Economic Forum. Het initiatief heeft als doelstelling om tegen 2030 diverse maatschappelijke uitdagingen op te lossen. Hiervoor brengt het experts uit zowel de publieke als commerciële sector samen. De eerste uitdaging is gericht op honger in de wereld. Tijdens HPE Discover in Madrid werd de tweede uitdaging bekend gemaakt, namelijk het realiseren van gepersonaliseerde zorg.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6521696). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.