Managed hosting door True

Vanad verkoopt Enovation aan Main Capital

 

Deal handen schudden overname

Ict-dienstverlener Vanad Group uit Capelle aan den IJssel heeft de meerderheid van zijn aandelen in communicatiespecialist Enovation verkocht aan investeerder Main Capital. Vanad blijft wel minderheidsaandeelhouder van het in 1983 opgerichte bedrijf. Enovation levert software voor veilige communicatie in de zorgmarkt en de logistieke sector.

Enovation is als it-specialist op het gebied van communicatie en data-integratie al ruim dertig jaar actief. Het bedrijf was lange tijd een zusterorganisatie van Vanad dat tevens minderheidsaandeelhouder was. In 2013 nam Vanad Enovation over om de banden tussen beide bedrijven aan te halen. Het bedrijf heeft ongeveer 135 werknemers in dienst en genereert een omzet van rond de veertig miljoen euro.

Europese ambitie

Nu, vijf jaar later, worden de banden weer losser gemaakt. Enovation heeft als ambitie om door te groeien tot een belangrijke partij in de Noord-West Europese zorgmarkt. De nadruk zal liggen op de organische groei en op de ontwikkeling van innovatieve producten én op acquisitie. Daarvoor is investeerder Main Capital binnengehaald om voor deze selectieve 'buy & build'-strategie extra kapitaal te verschaffen. Bij Enovation staat het managementteam onder leiding van Jeroen van Rijswijk en Marcel van der Velden.

Bekende producten die Enovation levert aan de zorg- en logistieke sector, zijn de platformen ZorgMail, xdsConnect en Myhealthconnect, en de interoperability-oplossing Cloverleaf. Via deze producten en gerelateerde diensten kan zorg-kritische patiëntinformatie veilig worden gedeeld binnen een zorginstelling, tussen zorginstellingen en tussen de zorginstelling en de patiënt, alsook logistieke data.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6432709). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.