Managed hosting door True

Finalist scoort groot contract bij drie GGD's

Ict-dienstverlener ontwikkelt en beheert dossier Jeugdgezondheidszorg

 

Zorgorganisatie ORO kiest voor Axians

Ict-dienstverlener Finalist ontwikkelt voor GGD regio Utrecht, GGD Twente en GGD Holland Noorden een nieuw digitaal dossier voor de afdeling Jeugdgezondheidszorg. Het contract heeft een waarde van 3,6 miljoen euro en een looptijd van vijf jaar. Het gaat om het grootste contract dat het ict-bedrijf tot nu toe binnenhaalde.

'Dit is ons grootste contract ooit. Dat succes hebben we zeker gevierd', vertelt marketing manager Ewout Lap aan Computable. De opdracht omvat de ontwikkeling van een registratiesysteem en een ouderportaal. Dat wordt ingericht naar de wens voor meer flexibilisering en digitalisering.

Lap: 'Binnen deze tak van de zorg: de GGD's, zijn partijen zich er goed van bewust dat ze zelf de regie moeten nemen in het ontwerp van het systeem.' Hij merkt dat ict'ers van de GGD's nauw betrokken zijn bij het ontwikkelwerk van het nieuwe dossier en verwacht dat de opdracht voor Finalist een springplank kan zijn naar meer opdrachten voor GGD's.

De opdracht omvat het ontwikkelen en implementeren van een digitaal GGD-dossier dat in twee fases wordt opgeleverd. Het gaat om het doorontwikkelen van die oplossing en het beheer en onderhoud van het dossier. Ook het hosten van het dossier valt onder de aanbesteding, maar dat deel kan eventueel aan een onderaannemer worden uitbesteed.

De drie GGD's maken nu nog gebruik van MLCAS. Dat is software voor zorgverlening, registratie, dossiervorming en rapportage van leverancier Allegro Sultum uit Ouderkerk aan de Amstel.

Twee anderen in de race

Voor de opdracht van de ontwikkeling van het nieuwe dossier en ouderportaal waren nog twee andere partijen in de race. Eén van die bedrijven bouwde eerder een digitaal dossier. Finalist heeft volgens de aanbestedingsdocumenten op basis van kwaliteit de aanbesteding gewonnen.

Naast het registratiesysteem voor de Jeugdgezondheidszorg wordt een portaal voor ouders gebouwd. Daarmee kunnen zij bijvoorbeeld afspraken maken met het consultatiebureau of de jeugdarts. Finalist: 'Door het nieuwe digitaal dossier wordt het ook mogelijk geanonimiseerde gezondheidsgegevens te delen met gemeenten en andere ketenpartners. Dit kunnen bijvoorbeeld gegevens over bepaalde wijken zijn of data op basis waarvan gerichte preventieactiviteiten ingezet kunnen worden.' Met het nieuwe dossier moeten de drie GGD's meer wendbaar worden en kunnen ze eenvoudiger inspelen op toekomstige veranderingen.

Finalist

Finalist is een leveranciersonafhankelijke ict-dienstverlener en richt zich op software-ontwikkeling en begeleiding rondom dat traject. Het bedrijf telt ongeveer 140 medewerkers en heeft vestigingen in Rotterdam, Amsterdam, Maarssen en Eindhoven.

Aanpassing

Eerder stond in het bericht dat het intellectueel eigendom van het nieuwe digitaal dossier van Finalist bij de GGD's komt te liggen. Dat klopt niet helemaal. Finalist verleent aan de GGD's een niet-exclusieve en overdraagbare licentie op alle brancheprogrammatuur en systeemprogrammatuur (in het geval van beheer). 
Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6295394). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.