Managed hosting door True

Philips koopt e-zorgsoftwaremaker VitalHealth

Zorgtak multinational koopt Edese e-healthspecialist van ex-Baan-ceo

 

Philips neemt de aanbieder van e-zorgsoftware voor zelfmonitoring van chronische ziekten, VitalHealth, over. De applicaties van dat bedrijf uit Ede worden gebruikt door patiënten met chronische aandoeningen zoals COPD, hartfalen, diabetes, depressie. Daarnaast levert het systemen voor het monitoren van kwetsbare ouderen.

De software ondersteunt data-gedreven, gepersonaliseerde zorg die binnen en buiten zorginstellingen plaatsvindt. De applicaties moeten geven meer inzicht in de gezondheid, de behandeling en de status van een chronische aandoening. Ook stelt de software patiënten in staat om online met behandelaren en mantelzorgers te communiceren.

VitalHealth helpt bijvoorbeeld om behandelaars multidisciplinair te laten samenwerken in regionale zorgnetwerken. Het levert analysefuncties voor inzichten in de totale patiëntpopulatie. Daarmee is bijvoorbeeld het resultaat van een behandelmethode te analyseren.

Vanuit het hoofdkantoor in Ede ontwikkelt het bedrijf producten en diensten die worden ingezet door ruim honderd zorgnetwerken in landen als Nederland, België, de Verenigde Staten, India, China, Zweden en Duitsland. Volgens de overgenomen leverancier werken 130.000 zorgverleners en ruim zes miljoen patiënten met de applicaties van VitalHelath. Het bedrijf telt ongeveer tweehonderd medewerkers.

Baan

VitalHealth is in 2006 opgericht door het Amerikaanse instituut voor verbetering van zorgprocessen Mayo Clinic en investeringsmaatschappij Noaber Foundation. Dat is een investeringsmaatschappij voor bedrijven met een maatschappelijke impact van ict-ondernemer Paul Baan en mede-eigenaar van softwarebedrijf Baan (opgegaan in Infor).

De banden met het roemruchte softwarebedrijf Baan en VitalHealth zijn sowieso sterk. VitalHealth-ceo Laurens van der Tang was werkte jaren voor Baan, waarvan vijf jaar lang als ceo. Sinds 2004 is Van der Tang investeerder in zakelijke softwarebedrijven (Forward Enterprises), waarmee hij onder meer investeerde in VitalHealth.

Forcare en Wellcentive

Philips breidt door de overname zijn aanbod van geïntegreerde zorgoplossingen uit. Het nam vorige week Forcare uit Zeist over. Dat bedrijf levert software voor de integratie van data van verschillende zorgsystemen. 

In 2016 nam het Wellcentive over dat ict-oplossingen levert voor het importeren, combineren en analyseren van klinische, financiële en declaratiegegevens afkomstig van meerdere ziekenhuis- en zorgsystemen. Dat sluit aan op Philips' aanbod van patiëntsystemen voor monitoring op afstand, het waarschuwen van noodhulpdiensten en medicatiebeheer. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6261016). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.