Managed hosting door True

Niet KPN maar Pink Elephant vernieuwt ICT bij IKNL

Kankercentrum sluit moeizame aanbesteding eindelijk af

 

Deal handen schudden overname

Pink Elephant mag voor drie jaar aan de slag bij het IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland) voor het leveren van ict-infrastructuur en ondersteuning, inclusief de levering van werkplekapparatuur. Het gaat om een contract van naar schatting zo'n vier miljoen euro. De ict-dienstverlener uit Naarden trok uiteindelijk aan het langste eind in de aanbestedingsprocedure. Eigenlijk was KPN de winnaar maar die partij kreeg het contract met het IKNL niet rond en verloor ook nog eens een kort geding.

Integraal Kankercentrum Nederland is een kennisinstituut voor de oncologische- en palliatieve zorg. De basis van zijnwerk vormt de Nederlandse Kankerregistratie (NKR). In de aanbesteding vroeg het IKNL om it-infrastructuur- en werkplekdiensten met de daarbij horende hardwarevoorzieningen. Een belangrijke eis was dat medewerkers locatie-onafhankelijk kunnen werken en communiceren.

De aanbesteding bij het IKNL verliep op basis van de zogeheten 'best value procurement'-methodiek waarbij naast prijs een accent is gelegd op kwaliteit. Daardoor krijgen inschrijvende partijen meer ruimte om op basis van hun expertise te laten zien hoe zij aan de opdrachtdoelstelling van de aanbestedende denken te kunnen voldoen.

Twaalf partijen schrijven zich in maart 2016 in, waarna begin oktober 2016 de opdracht aan Pink Elephant wordt gegund. Dat bedrijf volgt Open Line op als it-dienstverlener bij het IKNL. Alleen, het IKNL heeft een rekenfout gemaakt: KPN blijkt eigenlijk het beste bod ('de laagste fictieve inschrijfprijs') neergelegd.

Meerkosten

De voorlopige gunning aan Pink Elephant wordt ingetrokken en het instituut gaat in gesprek met KPN om een definitieve overeenkomst te sluiten. De onderhandelingen over de detailplanning in deze zogeheten concretiseringsfase lopen stuk, onder andere door onmin over de trage voortgang en discussies over de financiering van de hardware en de architectuurkeuze. Het IKNL is bang voor meerkosten en trekt de gunning in.

Volgens KPN kan dat niet meer en het bedrijf stapt in maart 2017 naar de rechter. De rechtbank in Midden-Nederland vindt echter niet dat de concretiseringsfase 'contractklaar' was en wijst de bezwaren van KPN in juni af. Daarna start het IKNL alsnog de onderhandelingen met Pink Elephant en ligt er anderhalf jaar na de start van de aanbesteding alsnog een contract met deze dienstverlener.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6231911). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.