Managed hosting door True

Philips ziet omzet uit zorg-ict flink groeien

 

Zorg

Philips heeft in het derde kwartaal van 2017 fors meer omzet behaalt uit de verkoop van ict-oplossingen voor de zorg. Vooral in opkomende markten als China, het Midden-Oosten en Turkije groeit de vraag naar software voor zorgtoepassingen sterk.

De omzet steeg met 1,2  procent, naar 751 miljoen euro (742 miljoen euro in 2016). Maar Philips herberekent dat resultaat zonder valuta-effecten. Een woordvoerder: 'Op vergelijkbare basis, dus als we appels met appels vergelijken, groeit de verkoop van de divisie Connected Care & Health Informatics met 8 procent.' 

Uit cijfers die het concern 23 oktober 2017 presenteert, blijkt dat de omzet uit systemen voor de zorg en patiëntmonitoring rond de 5 procent is gegroeid. In China, het Midden-Oosten en Turkije werden dubbele groeicijfers behaalt, stelt Philips in een toelichting op de resultaten.

De Connected Care-tak van Philips levert software die medisch specialisten ondersteunt, zoals programmatuur voor patiëntbewaking. Het gaat bijvoorbeeld om IntelliVue Information Center, dat data genereert uit patiëntmonitoringsystemen. Ook alarmsystemen en managementsystemen voor patiëntlogistiek en het beheer van klinische afdelingen vallen onder die tak. 

Grote contracten

In een toelichting op de cijfers noemt Philips een aantal grote contracten. Zo meldt het concern dat het een strategische samenwerking aangaat met het San Giovanni Calibita Fatebenefratelli Hospital in Rome. Daar levert het naast medische apparatuur ook informatiesystemen, die onder meer worden ingezet in een nieuw moeder-kind-centrum.

In de VS werden contracten getekend met onder andere Advocate Health Care. Dat is volgens Philips één van de grootste zorgaanbieders in de staat Illinois. Philips levert informatiesystemen voor standaardisatie van klinische informatie en patiëntmonitoring.

Philips levert aan Lakeland Health het patiëntbewakingsysteem IntelliVue. Die toepassing beschikt over toepassingen van kunstmatige intelligentie. Daarmee wordt op basis van voorspellingen een waarschuwing afgegeven van veranderingen in de conditie van een patiënt voordat deze plaatsvinden. 

Meer winst en omzet

De omzet over de hele breedte van het bedrijf, artikelen voor persoonlijke verzorging en zorginstrumenten, (de lichtdivisie is ondergebracht in een apart bedrijf) kwam uit op 4,1 miljard euro, een stijging van 4 procent. Philips noteert een winst van 423 miljoen. Dat is ongeveer 10 procent meer dan in dezelfde periode in 2016.

Volgens Philips-ceo Van Houten is Philips goed op weg om zijn prognose van 4 tot 6 procent autonome omzetgroei op jaarbasis te realiseren.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6230218). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.