Managed hosting door True

Atos en SLTN sluiten groot hardwarecontract met UMC's

 

Deal handen schudden overname

Atos heeft, in samenwerking met onderaannemer SLTN Inter Access (SLTN), met zeven universitair medische centra (umc’s) overeenkomsten getekend voor de levering van server- en opslagcapaciteit, inclusief servicedesk-faciliteiten en aanvullende diensten. De overeenkomst heeft een initiële looptijd van drie jaar, kan drie maal verlengd worden voor de periode van één jaar en heeft een geraamde totale waarde tussen de vijftig miljoen en tachtig miljoen euro.

Met de ondertekening van het contract worden Atos en SLTN de belangrijkste leverancier van server- en opslagdiensten aan ruim 65.000 eindgebruikers van de zeven umc’s: het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam, het Erasmus MC in Rotterdam, het Leids Universitair Medisch Centrum, het Maastricht UMC+, het Universitair Medisch Centrum Groningen, het Universitair Medisch Centrum Utrecht en het VU medisch centrum in Amsterdam.

Naast de levering van server- en opslagapparatuur hebben de academische ziekenhuizen de mogelijkheid om diensten af te nemen op het gebied van support en onderhoud, beheer, clouddiensten en advies.

Het is volgens Atos de eerste keer dat de umc’s een gemeenschappelijke aanbesteding van deze omvang hebben gedaan. De ziekenhuizen verwachten door de gezamenlijke inkoop op de kosten te besparen en er een efficiëntere dienstverlening voor terug te krijgen. Ook kan de samenwerking tussen de umc’s worden versterkt, doordat kennis en beheer eenvoudiger kunnen worden gedeeld, bijvoorbeeld in innovatieve ict-proefprojecten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6225294). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.