Managed hosting door True

ChipSoft breidt EPD-contract met Rijnstate uit

 

Zorgautomatiseerder ChipSoft heeft het lopende epd-contract met het Arnhemse Rijnstate-ziekenhuis verlengd en uitgebreid. Het bestaande ziekenhuisinformatiesysteem en elektronisch patiëntendossier (zis/epd) Ezis wordt vervangen door opvolger HiX. Daarnaast wordt een gezamenlijk innovatiefonds opgezet. Rijnstate neemt ook deel aan een programma voor landelijke gebruikersgroepen van HiX.

De eerste stap van de intensieve samenwerking is de implementatie van HiX. Ook wordt een gezamenlijk innovatiefonds opgericht. In een toelichting aan Computable meldt ChipSoft dat beide partijen een substantieel bedrag in het zorgfonds investeren. Dat geld moet bijdragen aan innovatie binnen het ziekenhuis en de doorontwikkeling van het epd/zis. Ook moet het eHealth-toepassingen en onderzoek versnellen. Het precieze bedrag is niet genoemd.

ChipSoft-directeur Hans Mulder:' Rijnstate gaat volledig over op de standaardcontent van HiX. Daarmee beschikken ze over een gestandaardiseerde, gestructureerde en gespecialiseerde inhoud van het epd die zich in andere zorgorganisaties heeft bewezen en continu wordt doorontwikkeld.'

ChipSoft neemt als partner een bredere rol in dan die van softwareleverancier. Het gaat in samenspraak met artsen, specialisten en ziekenhuisdirecties de software aanpassen op steeds veranderende wet- en regelgeving. Het gaat bijvoorbeeld om checklijsten voor specifieke afdelingen of formulieren voor het aanleveren van inspectiegegevens. Die hebben onder invloed van veranderende wet- en regelgeving voortdurende aanpassing nodig.
ChipSoft licht toe dat de chief medical information officer (cmio) een belangrijke rol speelt. Hij benadert vanuit medisch perspectief de data en systemen. Dat is een belangrijke aanvulling op de cio (chief information officer) die data en systemen vanuit de techniek benaderd. De cmio kan de wensen van specialisten ook aankaarten bij de directie.

HiX

HiX is een geïntegreerd zis/epd van ChipSoft. Het bevat dossiervoering, workflow-ondersteuning, zorgadministratie, zorglogistiek, planning en eHealth. Het moet zorgverleners voorzien in een geïntegreerde, digitale werkomgeving, veilige gegevensuitwisseling tussen zorginstellingen faciliteren en patiënten betrekken bij hun zorgproces. HiX is inzetbaar op vaste en mobiele devices.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6005990). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.