Managed hosting door True

VUmc kiest Telindus als netwerkpartner

 

VU medisch centrum Amsterdam (VUmc) besteedt het beheer van zijn netwerkinfrastructuur uit aan ict-dienstverlener Telindus. Dat levert en onderhoudt netwerkcomponenten, biedt extra netwerkcapaciteit en geeft strategisch advies. De geraamde contractwaarde bedraagt circa één miljoen euro per jaar. Het gaat om een driejarig contract met de mogelijkheid tot een verlenging van maximaal negen jaar.

De ict-dienstverlener die onderdeel uitmaakt van het Belgische Proximus, de mobiele tak van Belgacom, kreeg de opdracht gegund op basis van een best value procurement (bvp) procedure.

VUmc zocht nadrukkelijk een strategische partner. In de selectiefase onderscheidde Telindus zich door zich nadrukkelijk te profileren als dienstverlener voor zorgintstellingen en mee te denken over structurele verbeteringen en resultaten.

Barend Klickermann, manager infrastructuurbeheer bij Vumc: 'We zoeken geen dozenschuiver, maar een partij die actief en samen met onze technici werk maakt van een flinke stijging van de klanttevredenheid. Let wel, bij VUmc maken zo’n zesduizend medewerkers dagelijks gebruik van het netwerk. Met Telindus, die ook de rol krijgt van adviseur en sparringpartner, gaan we dat bewaken en realiseren.'

Probleemschetsen

Jordan van Bruggen, account manager bij Telindus, over de samenwerking: 'Het feit dat VUmc heeft gekozen voor de bvp-methode bood ons de mogelijkheid om echt mee te denken met de organisatie en ons op die manier te onderscheiden. Alleen de functionele specificaties en probleemschetsen werden aangeleverd, waarna wij als deskundige de ruimte kregen om deze te vertalen in de beste oplossingen.'

Volgens Van Bruggen stond VUmc open voor iedere innovatieve oplossing, zolang deze zowel technisch als financieel goed onderbouwd werd. 'Deze methode zorgt ervoor dat wij het beste van onszelf hebben kunnen laten zien en we zijn er dan ook van overtuigd dat dit leidt tot een succesvolle samenwerking.'

VU medisch centrum is een universitair medisch centrum. De afdelingen facilitair bedrijf en de dienst ict ondersteunen, beide op hun gebied, de divisies die zorg en onderwijs aanbieden en wetenschappelijk onderzoek verrichten. Bij VUmc werken ongeveer zevenduizend mensen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5272514). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.