Managed hosting door True

MIPS neemt LIS-afdeling van MCS AG over

 

MIPS, onderdeel van de CliniSys Group, kondigt de overname aan van de afdeling laboratoriuminformatiesysteem (LIS) van MCS AG, een leverancier van software en advisering voor dokterspraktijken en laboratoria in Duitsland en omliggende landen. Het Belgische bedrijf beschouwt de overname als een langetermijninvestering in de toekomst van laboratoriumdiensten. MIPS is ook in Nederland actief voor zo'n 75 ziekenhuizen en laboratoria.

MIPS en zusterbedrijf CliniSys zijn op het gebied van LIS-systemen actief in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, België en Nederland. Beide bedrijven hebben samen een omzet van vijftig miljoen euro, tellen ruim 350 medewerkers en bedienen zo'n 550 LIS-klanten met laboratoria op meer dan duizend locaties.

Dankzij de overname van de LIS-afdeling van MCS, een van de grootste leveranciers in Duitsland, kan het bedrijf zijn aanwezigheid versterken en verder groeien in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Hongarije en Tsjechië.

Volgens John Lebon, directeur operaties van MIPS, maakt de overname deel uit van de groeistrategie om de pan-Europese klantenkring een bredere waaier aan innovatieve producten en diensten aan te bieden. MIPS heeft zijn hoofdkwartier in het Belgische Gent.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5235699). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.