Managed hosting door True

Utrechtse zorginstellingen gaan ICT koppelen

 

Ziekenhuis verpleegster zorg

UMC Utrecht neemt deel aan de samenwerking tussen zorginstellingen in de regio Utrecht.

Verschillende zorginstellingen in de regio Utrecht hebben een vergaande samenwerking aangekondigd. UMC Utrecht, St. Antonius Ziekenhuis, Diakonessenhuis en negen zorggroepen, waarbij ongeveer zeshonderd huisartsen in de regio Utrecht zijn angesloten, maken afspraken over onder meer de verbetering van de uitwisseling van pati├źntinformatie via ict. Die moeten de komende weken tot maanden vorm krijgen.

De samenwerking omvat afspraken over juridische aspecten, registratie, organisatorische zaken en ict-faciliteiten die nodig zijn om goed te kunnen samenwerken. Arie Franx, hoogleraar verloskunde en ambassadeur transmurale samenwerking in het UMC Utrecht: 'Het doel dat we voor ogen hebben is dat de huisarts zorg verleent als het kan, en het ziekenhuis als het moet. Patiënten in de regio Utrecht moeten de beste zorg krijgen van de juiste professional, op de juiste plek, op het juiste moment en tegen de juiste prijs.'

De medische samenwerkingsovereenkomst zal worden uitgewerkt in zogenaamde regionale transmurale afspraken (rta's). Daarin staan werkafspraken tussen de huisartsen en ziekenhuizen over diagnostiek, behandeling, consultatie, verwijzing en onderlinge communicatie en overdracht van patiënten, waar huisartsen en specialisten beide betrokken zijn in de zorg bij deze patiënten.

Die eerste twee rta’s - voor de longziekte COPD en diabetes type II - zijn inmiddels klaar. De komende jaren moeten meer afspraken volgen waarin samenwerking noodzakelijk is. 'Hoe de ict-samenwerking eruit zal zien wordt de komende weken tot maanden duidelijk', ligt een woordvoerder van het UMC toe. Volgens de betrokken zorginstellingen gaat het om de grootste samenwerking in zijn soort die in Nederland plaatsvindt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5221211). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.