Managed hosting door True

Meander MC opent innovatiecentrum

 

Meander MC

Meander Medisch Centrum

Meander Medisch Centrum uit Amersfoort heeft een innovatiecentrum geopend dat wordt gesponsord door technologieleveranciers Cisco, Citrix, Intel en NetApp. Op termijn zullen nog meer partijen worden aangetrokken als sponsor. Het innovatiecentrum moet een plaats worden waar medewerkers van Meander, en andere ziekenhuizen en gezondheidsinstellingen, demonstraties en informatie kunnen krijgen over hoe nieuwe ict-technologieën kunnen worden ingezet om de patiëntenzorg nu en in de toekomst te verbeteren.

‘Sinds december vorig jaar beschikken we over een gloednieuw ziekenhuis, waar we met behulp van Cisco, Citrix, Intel en NetApp een ict-infrastructuur hebben aangelegd die op de laatste technologie gebaseerd is’, zegt Vincent van Luling, manager Informatisering & Automatisering bij Meander Medisch Centrum. ‘Medische teams hebben nu veel sneller toegang tot informatie en zorgdiensten. Ook kunnen we de informatiebeveiliging nu beter beheren. Het is voor ons essentieel om op de hoogte te blijven van technologische ontwikkelingen en wat deze voor onze patiënten en voor ons ziekenhuis kunnen betekenen. Maar we vinden het net zo belangrijk om andere gezondheidsinstellingen inzicht te geven in onze ervaringen met ict en samen met hen en onze partners te bedenken hoe we de technologie van morgen kunnen toepassen in de zorg.’

Internet of everything

‘In het Meander Innovation Center kunnen we samen met de andere partners de mogelijkheden van een stevig ict-fundament zien, een fundament dat sneller en eenvoudiger tot innovatieve projecten binnen het ziekenhuis kan leiden’, zegt Rob de Wildt, directeur publieke sector bij Cisco Nederland. ‘Zo houden we niet alleen Meander zelf op de hoogte van nieuwe technologische ontwikkelingen, maar ook andere zorginstellingen zijn welkom om zich te informeren. Een voorbeeld is dat we samen duidelijk gaan maken wat het internet of everything kan betekenen voor een zorgomgeving. Wat we willen bereiken is een ‘call to action’.’

In het Meander Innovation Center krijgen zorginstellingen een beeld van technologische trends zoals internet of everything en big data. Er wordt ook ver vooruit gekeken naar de impact van deze ontwikkelingen op de gezondheidszorg. Daarbij dient de infrastructuur van Meander als voorbeeld van een toekomstvast ict-fundament. Hierbij verschuift de focus van beheer naar innovaties, ook op hardwaregebied, zoals energiezuinige processors en flash-geheugen. Dit fundament is ontworpen aan de hand van de Medical Grade Network-blauwdruk, met hieraan toegevoegd Flexpod, de door NetApp, Cisco en Citrix gevalideerde geïntegreerde infrastructuur. Cisco, Citrix, Intel en NetApp gaan verder in op concrete innovaties in de gezondheidszorg die met behulp van ict mogelijk zijn. Op dit moment brengen de partners in kaart welke vernieuwende zaken hiervoor in aanmerking komen.

Pijnpunten en nulmeting

Bovendien gaan de vier partners bestuurders uit de gezondheidszorg helpen om hun organisatiebehoeften te vertalen naar een concrete, toekomstvaste ict-omgeving. Zij gaan daarbij uit van de prioriteiten van de desbetreffende organisatie, brengen de pijnpunten in kaart en doen een nulmeting van de huidige ict-infrastructuur. Hiervan wordt een verslag gemaakt en er komen voorstellen (een roadmap) voor projecten om de doelstellingen met behulp van ict te ondersteunen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5185339). © Jaarbeurs IT Media.

6


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.