Managed hosting door True

STG herdoopt McKesson Nederland in Qucare

 

De Amerikaanse investeringsmaatschappij Symphony Technology Group (STG) neemt McKesson Nederland over. Deze leverancier van ziekenhuisinformatiesystemen, elektronische patiëntendossiers en GGZ-informatiesystemen gaat voortaan getooid met de naam Qucare Solutions. Het bedrijf uit Nieuwegein telt 120 medewerkers. Het Amerikaanse McKesson stoot tevens zijn andere Europese activiteiten in Groot-Brittannië en Frankrijk. Onder welke namen deze onderdelen zelfstandig verder gaan is nog niet bekend.

Qucare Solutions levert administratieve, zorglogistieke en klinische it-oplossingen aan ziekenhuizen en GGZ-instellingen. Eind vorig jaar introduceerde het bedrijf voor de Nederlandse markt het product xCare EPD, als onderdeel van de reeds bestaande xCare productsuite, als de opvolger van het product Horizon EPD.

De Amerikaanse zorgautomatiseerder McKesson kondigde in mei 2013 aan zijn Europese activiteiten te willen afstoten. Het bedrijf wil zich volledig kunnen richten op de Amerikaanse markt, nu daar veel aandacht nodig is voor het grootschalige zorgvernieuwingsplan Obama-care. De activiteiten in Europa waren voor McKesson ook relatief klein. In Nederland was het bedrijf zo'n vijftien jaar actief. Voordat McKesson zijn entree maakte op de Nederlandse markt waren de rechtsvoorgangers van de softwareproducten ICL Siac en Comdes Groep.

STG

STG is een investeringsmaatschappij die investeert in ict-bedrijven, waaronder het Zweedse IBS en MCS Software. De investeerder zegt aangetrokken te zijn door het kwalitatief hoogwaardige klantenbestand van Qucare binnen de ziekenhuis- en GGZ-markt.

'Wij geloven dat het gebruik van technologie in belang zal blijven toenemen voor het verbeteren van de kwaliteit van zorg en efficiency in zorginstellingen. We zijn er van overtuigd dat het Nederlandse zorgsysteem sterke marktleiders nodig heeft die innovatieve toepassingen ontwikkelen om de huidige en toekomstige uitdagingen van zorgverleners en hun patiënten binnen de integrale keten te adresseren', aldus Marshall Haines, managing director van STG.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5126136). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.