Managed hosting door True

Zorg & ICT 2014

Prodware koppelt ECD aan ERP via WSO2

 

Prodware zegt een nieuwe versie van zijn software voor een elektronisch cliëntendossier (ecd) te hebben ontwikkeld dat kan samenwerken met elk pakket voor enterprise resource planning (erp). Daarvoor zet Prodware de enterprise service bus WSO2 in. Het bedrijf stelt nu dat zijn op Microsoft-gebaseerde ecd-oplossing door elke zorginstelling te gebruiken is.

Prodware presenteert zijn nieuwste ecd op de Zorg & ICT 2014, die van 25 tot en met 27 maart 2014 in de Jaarbeurs plaatsvindt. In de grond is het een pakket om cliënten te volgen en te ondersteunen, dat geheel op Microsoft-technologie is gebaseerd. Daardoor past het volgens Prodware goed bij de reguliere Microsoft-kantoorautomatisering en biedt het medewerkers die gewend zijn aan Microsoft Office, de bekende manier van werken.

Na de overname van Qurius in 2012 heeft Prodware geïnvesteerd in de productlijnen voor een aantal kernmarkten, waaronder de zorgmarkt, vertelt Rob Schaart, directeur Healthcare van Prodware. Hij vertelt dat de ict-dienstverlener zich voornamelijk richt op de 'care'-kant: verpleging en verzorging. Misschien dat de 'cure'-kant (ziekenhuizen) later wordt bewerkt, maar daar maken de reeds aanwezige softwareleveranciers de spoeling dun.

WSO2

In het kader van de investering nam Prodware in mei 2013 de Microsoft Healthvault op in zijn ecd. Hierdoor kunnen cliëntgegevens uit andere systemen, met Healthvault als 'brug', in het eigen ecd worden opgenomen. Alleen bleken erp-achtige taken, zoals inroosteren en andere planningsfuncties, monitoring, terugkoppeling, registratie en facturatie, niet mogelijk.

Door nu de enterprise service bus WSO2, ook gebruikt door het Amerikaanse leger, in de software in te bouwen, kan het ecd via de ingebouwde layering ook worden aangesloten op erp-bedrijfssoftware, zoals Microsoft Dynamics Nav/AX, Oracle, SAP, Infor, Sage, Exact. 'Ons ecd heeft een reisstekker gekregen. Waar je ook bent en wat je ook wilt, je kunt er alles aan koppelen.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5037282). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.