Managed hosting door True

Profportaal integreert e-learning in zorg

 

Zorg

Tien grote ziekenhuizen en zorginstellingen starten samen Profportaal Zorg, een nieuw initiatief op het gebied van e-learning. Zij ontwikkelen content voor en met de zorg. Hierdoor hoeft niet elke instelling zelf content te maken of in te kopen, wat kostbaar en inflexibel is. De eerste vijftig modules in Profportaal Zorg zijn vanaf 1 maart 2014 algemeen beschikbaar.

Profportaal Zorg is een gezamenlijk initiatief van het Landsteiner Instituut (namens Ziekenhuis Bronovo, Groene Hart Ziekenhuis en Medisch Centrum Haaglanden), De Zorgboog, Jeroen Bosch Ziekenhuis, St. Elisabeth Ziekenhuis, Zorgpartners Friesland (namens Zorggroep Noorderbreedte, Medisch Centrum Leeuwarden en Tjongerschans Ziekenhuis Heerenveen). Met behulp van Profportaal Zorg kunnen zorginstellingen gezamenlijk e-learning-content ontwikkelen, onderhouden en beheren. Dit samenwerkingsverband levert een aanzienlijke kostenbesparing op en verhoogt de performance van medewerkers. Daarnaast biedt Profportaal Zorg mogelijkheden om met en voor zijn leden nieuwe initiatieven te ontplooien in samenwerking met leveranciers, overheid en kwaliteitsinstanties.

Onderdeel totale leerproces

E-learning integreert leren en werken op een flexibele wijze. Hiermee vindt het leren plaats waar het meeste rendement wordt behaald: geïntegreerd in de werkprocessen van medewerkers. Samenwerken leidt hierbij tot een beter en duurzamer resultaat. Profportaal Zorg focust op het beschikbaar maken van adequate e-learningmodules als onderdeel van het totale leerproces.

Van medewerkers wordt steeds meer eigen verantwoordelijkheid gevraagd voor persoonlijke ontwikkeling. Profportaal Zorg biedt kennis die volledig uit de praktijk afkomstig is. Deze praktische kennis is makkelijker op te nemen en is direct toepasbaar. Zorginstellingen die content willen afnemen, worden lid van de coöperatie en kunnen ook zelf content inbrengen. Een redactieraad, met vertegenwoordiging vanuit de leden, bewaakt de kwaliteit van de content.

Krachten bundelen

‘E-learning is voor een zorginstelling onmisbaar om zorgprofessionals bekwaam en bevoegd te maken of houden’, zegt Hedwig Slot, directeur van het Landsteiner Instituut. ‘Als instelling kun je dit gewoonweg niet alleen. Het is onmogelijk om er in je eentje zorg voor te dragen dat alle informatie over de diverse onderwerpen volledig up to date is. Als je dit niet samen doet, red je het niet. Zorginstellingen moeten daarom de krachten bundelen.’

Computable-topic Zorg

Er is op dit moment geen branche waar zoveel verschillende ict-vraagstukken spelen als in de zorgmarkt. Reden voor ict-vaktitel Computable om te starten met het nieuwe topic Zorg. De komende tijd worden meerdere ict-vraagstukken in de zorg behandeld met input van de eigen Computable-experts op het topic Zorg.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5003365). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.