Managed hosting door True

Nutanix en Fujitsu kiezen Exclusive als cloud-distri

 

Fujitsu Nederland tekent een distributieovereenkomst met distributeur Exclusive Networks Nederland. Binnen deze distributieovereenkomst zal Exclusive Networks het Enterprise Cloud on Primergy-aanbod van Nutanix en Fujitsu in Nederland distribueren.

Na eerder op Europees niveau deze samenwerking te hebben aangekondigd, krijgt dit volgens de partijen nu ook handen en voeten in Nederland. Met deze samenwerking benadrukt Fujitsu naar eigen zeggen de focus op zogenaamde hyperconverged enterprise cloudplatforms. Dit zijn oneindig schaalbare cloudomgevingen waarin private clouds en public clouds worden gecombineerd.

Co-creatie van Fujitsu en Nutanix

"en hci-infrastructuur combineert gemeenschappelijke hardware met intelligente software om flexibele bouwstenen te creëren die een bestaande infrastructuur, bestaande uit afzonderlijke servers en opslagnetwerken, vervangt."

De cloudtechnologie combineert de enterprise cloud-software van Nutanix voor virtualisatie, opslag, en orchestratie met de Primergy-servers van Fujitsu. Door het verminderen van de complexiteit, integratietijd, beheer, risico's en kosten stelt Fujitsu resellers en integrators naar eigen zeggen in staat haar klanten een breed scala aan oplossingen te bieden voor elk type project.

Beide bedrijven roemen de co-creatie tussen Fujitsu en Nutanix. Louis Hensen, directeur producten voor de Nederlandse markt bij Fujitsu, noemt het een voorbeeld van co-creatie tussen partners om de Nederlandse eindklanten nog beter te kunnen helpen. Ook Rob de Bruin, channel salesmanager bij Nutanix, roemt de samenwerking op het gebied van hyperconverged infrastructuur (hci). 'Een hci-infrastructuur combineert gemeenschappelijke hardware met intelligente software om flexibele bouwstenen te creëren die een bestaande infrastructuur, bestaande uit afzonderlijke servers en opslagnetwerken, vervangt. Dankzij onze gecombineerde expertise kunnen bedrijven eenvoudig voldoen aan hun wens om een hybride cloudomgeving te ontwikkelen. En dankzij deze nieuwe overeenkomst kan Exclusive Networks haar partners deze oplossingen nu als krachtig alternatief aanbieden.’

Berry van Waayenburg, algemeen directeur bij Exclusive Networks, geeft ten slotte aan dat partners van Exclusive nu een bredere keuze aan oplossingen hebben. Ook stelt hij dat het bedrijf op zoek was naar een samenwerking met een ervaren speler als Fujitsu. ‘Dit, om specifiek te kunnen voldoen aan de behoeften van onze partners met hoge kwaliteitseisen van servers. Dankzij deze overeenkomst kan Exclusive Networks nieuwe en bestaande partners nog beter ondersteunen bij hun op convergentie gerichte projecten’, besluit hij.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6896358). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.