Managed hosting door True

Unica Schutte blijft ict Parenco verzorgen

Samenwerking met drie jaar verlengd

 

Papierproducent Parenco is gelegen in het Gelderse Renkum

De Eindhovense ict-dienstverlener Unica Schutte beheert ook de komende drie jaar de ict van papierproducent Parenco uit Renkum. Het bedrijf maakt gebruik van de hosted it (hit)-oplossing uit het cloudportfolio. Concreet houdt dit in dat alle apparatuur van Parenco draait in de datacenters van Unica Schutte en dat ook het beheer bij de Eindhovense dienstverlener ligt. Over de waarde van het contract, dat op 1 juni 2018 ingaat, worden volgens een zegsman geen uitspraken gedaan.

Ferdinand Arts, it-specialist infrastructuur bij Parenco, vertelt dat zijn bedrijf in 2012 werd overgenomen door een Nederlandse investeringsmaatschappij. Daarvoor was het onderdeel van een Noors concern en werd de ict uitbesteed aan HP. ‘Na de overname zijn we op zoek gegaan naar een Nederlandse ict-partner die niet te klein was en onze wensen begreep, maar ook zeker niet te groot.’ Volgens hem voldoet Unica Schutte op het gebied van technische oplossingen, service en contractuele afspraken het beste.

Windows 10

De verlenging van het nieuwe contract gaat gepaard met de overstap van Windows 2008 naar Windows 10. Daarnaast gaat iedereen werken met een virtuele desktop en wordt de mailomgeving vernieuwd. Verder heeft Parenco besloten voor de 225 eindgebruikers van werkplekken uitgebreide support af te nemen bij Unica Schutte ICT, wat betekent dat eindgebruikers van zeven uur ’s ochtends tot elf uur ’s avonds terechtkunnen bij de servicedesk voor ondersteuning.

‘De afgelopen jaren is de samenwerking prima verlopen, dat is de reden waarom we het contract graag wilden verlengen’, vervolgt Arts. ‘Natuurlijk hebben we ook wel eens issues gehad de afgelopen vijf jaar. Wij werken rond de klok, onze productie draait continu. We hebben daarom weinig ruimte voor onderhoud aan onze systemen, ook in de avonduren of ’s nachts is downtime geen optie. Dat was best even wennen voor Unica Schutte ICT, maar de afgelopen jaren hebben ze heel goed ingespeeld op onze behoeftes en een stabiele ict-omgeving voor ons neergezet.’ Bij navraag geeft een woordvoerder van Unica Schutte aan dat met 'issues' incidentele verstoringen in het datacenter worden bedoeld of binnen de lokale omgeving. 'Er is bij ict-systemen weleens sprake van een korte verstoring, zoals bij andere partijen ook het geval zal zijn.' 

Parenco is een zelfstandige papierproducent uit Renkum. Het bedrijf produceert onder meer grafische papierproducten en verpakkingspapier. De onderneming kent een lange historie, de huidige fabriek is gebouwd in 1912.  

Unica Schutte ICT, ontstaan in 2012 na een fusie tussen Unica ICT en Schutte Informatisering, is een ict-dienstverlener met zo’n 165 medewerkers in dienst. Het bedrijf werkt vanuit Eindhoven en Lemelerveld.  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6357461). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.