Managed hosting door True

HPE analyseert prestaties Ajax-spelers met ai

 

Foto (vlnr): Edwin van der Sar (ceo Ajax), Michiel van Vlimmeren (managing director HPE) en Menno Geelen (commercieel directeur Ajax)

Hewlett Packard Enterprise (HPE) en Ajax tekenden afgelopen zondag, voorafgaand aan de wedstrijd Ajax tegen NAC, een technologiepartnerschap met een looptijd van 5,5 jaar. Binnen de samenwerking levert HPE Aruba netwerk- en storageoplossingen en composable infrastructure oplossingen. Deze oplossingen moeten onder meer bijdragen aan het realtime analyseren en optimaliseren van spelersprestaties met behulp van kunstmatige intelligentie.

Tijdens de training op ‘de Toekomst’ krijgen Ajax-spelers hesjes met transponders. Deze transponders staan in verbinding met het veld en zijn daardoor onder meer in staat om afstanden, startsnelheid en de positie op het veld te meten. Onder andere ook temperatuur en vochtverlies van de drager worden met behulp van deze apparatuur gemeten. Deze data wordt vervolgens gecombineerd met videobeelden zodat meetgegevens vrijwel realtime inzichtelijk worden gemaakt via een dashboard op de mobiele telefoon of laptop van de technische staf. Ook inzichten op basis van kunstmatige intelligentie worden hieraan toegevoegd. Met deze informatie, die dus al tijdens de training beschikbaar is, kan de technische staf het maximale trainingsresultaat met minimale kans op blessures per speler bepalen.

Kantoor-ict en contentproductie

Naast de oplossingen die HPE levert voor de analyse van spelersprestaties, levert het bedrijf ook de technologie voor de kantooromgeving en contentproductie. Niet alleen neemt het aantal camera’s langs de velden en de kwaliteit van het beeldmateriaal toe, ook willen zowel interne als externe gebruikers de content volgens de voetbalclub steeds sneller ter beschikking hebben. Met de oplossingen van HPE wordt de content veilig opgeslagen, bewerkt en toegankelijk gemaakt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6298366). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.