Managed hosting door True

Distributeur Tech Data kiest voor WaaS-fabrikant WiFi 365

 

Het team van Wifi 365: Ahmet Sarikaya (sales), Steven Bos (netwerkspecialist), Bert Enserink (business development), Mathieu Haak (marketing), Reino Wentzel (oprichter), Jaap Goris (purchaser) en Erik van den Langemheen (business controller).

Distributeur Tech Data biedt vanaf morgen wifi as a service (WaaS) aan van de Veluwse startup WiFi 365 uit Garderen. Dit bedrijf levert naar eigen zeggen als eerste ter wereld wifi as a service vanuit een fabrikantenrol. De onderneming onderscheidt zich naar eigen zeggen van fabrikanten als Cisco, Huawei en HPE die wel wifi aanbieden, maar niet als dienst.

‘Waar gerenommeerde wifi-fabrikanten alleen apparatuur verkopen, biedt WiFi 365 een wifi as a service (WaaS)-dienst aan. Door slimme standaardisatie stellen wij hiermee alle it-bedrijven in staat om wifi als een dienst aan te bieden’, aldus Reino Wentzel, medeoprichter van WiFi 365. Hij benadrukt dat zijn bedrijf de WaaS-dienst wil verkopen via het ict-verkoopkanaal. ‘We willen niets direct aan eindklanten verkopen, maar via distributeurs en resellers.’ Ook licht hij een en ander toe: ‘Vergelijkbaar met het leveren van een Microsoft Office 365-licentie, kunnen automatiseerders nu een full-service wifi-abonnement leveren aan hun klanten. De gestandaardiseerde wifi-dienst wordt vervolgens binnen twee weken geleverd en vraagt geen enkel beheer of onderhoud; (security)updates worden automatisch uitgevoerd en via een app is de status van het netwerk inzichtelijk. Daarnaast hoeft de eindklant geen dure apparatuur aan te schaffen, maar betaalt hij enkel een maandbedrag voor het gebruik van de wifi-dienst.’

Nieuw analyse- en verkoopmodel

Wentzel geeft aan dat zijn bedrijf ‘totaal anders werkt dan traditionele wifi-aanbieders’. ‘Zo wordt er vooraf geen dure meting op locatie uitgevoerd, maar wordt er remote een slimme analyse gedaan. Deze analyse wordt gedaan met behulp van een algoritme dat we zelf hebben gebouwd. We vragen allereerst de plattegrond van het bedrijf zodat we weten welke materialen er gebruikt zijn en waar de wanden zich bevinden. Daarnaast informeren we ook hoeveel en wat voor soort apparaten met wifi verbonden moeten worden. Op deze manier kunnen we met behulp van data een ‘remote site survey’ maken, waardoor de tijd die zo’n analyse in beslag neemt 75 procent korter is.’

De ondernemers van WiFi 365 spraken naar eigen zeggen vooraf aan de oprichting van hun bedrijf met een aantal grote fabrikanten zoals Cisco, Huawei en HPE. ‘Geen van deze fabrikanten durfde het aan om af te zien van het traditionele verkoopmodel, veelal omdat dit ten koste zou gaan van geprognotiseerde omzet. Dit terwijl er momenteel een marktverschuiving gaande is van traditionele verkoop naar het afnemen van diensten’, aldus Wentzel. Ook stelt hij dat de dienst voor eindklanten goedkoper is dan het kopen van wifi-apparatuur, omdat er enkel voor de dienst moet worden betaald en met name doordat veel wifi-processen gestandaardiseerd zijn en online kunnen worden verwerkt. ‘Het is dus voor ons niet nodig om bij bedrijven langs te komen, wat enorm scheelt in de kosten.’ De oprichter stelt ook dat zo’n twintig eindgebruikers de dienst al hebben getest, waarvan er al één bedrijf, uitzendbureau Veluwe Personeel uit Barneveld, definitief gebruikmaakt van de WaaS-dienst.

Distributienetwerk en partnerprogramma

De samenwerking met Tech Data wordt morgen feestelijk aangekondigd tijdens een evenement op vliegbasis Soesterberg. Wentzel: ‘Tech Data wil graag de overstap maken naar diensten en heeft ook meegebouwd aan onze WaaS-dienst. We hebben nu een overeenkomst van een jaar. Voor distributeurs is de samenwerking met WiFi 365 volgens hem interessant, omdat de marge ‘aanzienlijk hoger’ ligt dan de 1 of 2 procent op hardware.’ Ook geeft Wentzel aan de deur open te houden voor andere distributeurs: ‘Tech Data heeft de primeur, maar we staan uiteraard open voor andere distributeurs in Nederland. Overigens bieden we onze resellers nu een partnerprogrammma waarbij we iedereen dezelfde condities bieden, later gaan we dit verder differentiëren.’

Het bedrijf denkt tenslotte ook al na over uitbreiding naar het buitenland. ‘We zijn nu in gesprek met Tech Data in Oostenrijk, van waaruit we ook de Duitse markt willen veroveren. Door onze gestandaardiseerde werkwijze kunnen we makkelijk de stap over de grens maken.’

WiFi 365 is in september 2016 opgericht door Reino Wentzel en gevestigd in Garderen. Bij de onderneming werken op dit moment zes mensen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6239282). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Reacties

Net getrouwd met Tech data (enige distributeur) en mevrouw geeft nu al in de toekomst vreemd te gaan met andere distributeurs.

Dit is te vergelijken met je vriendin te trouwen onder voorwaarde dat je vreemd mag gaan. Weinig commitment, arrogant voor een startup en zeer onprofessioneel wifi365! Dit geeft weinig vertrouwen aan het reseller kanaal.

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.