Managed hosting door True

Profource implementeert erp-clouddienst Netsuite

Bedrijven richten zich op Benelux-markt

 

Cloud‐specialisten Profource en Netsuite bundelen hun krachten en leveren gezamenlijk cloudgebaseerde financiële erp‐producten voor de Benelux. Kern van de samenwerking houdt in dat Profource de financiële cloud-erpsoftware van Netsuite gaat implementeren.

Cloud‐specialisten Profource en Netsuite bundelen hun krachten en leveren gezamenlijk cloudgebaseerde financiële erp‐producten voor de Benelux. Kern van de samenwerking houdt in dat Profource de financiële cloud-erpsoftware van Netsuite gaat implementeren.

Voor Netsuite, dat in 2016 werd ingelijfd door ict-gigant Oracle, is het partnership met Profource een logische, vertelt Michiel Ramakers, salesdirecteur Benelux bij Netsuite. ‘Hun jarenlange ervaring met Oracle‐producten, cloud‐technologie en de implementatie van cloudapplicaties sluit naadloos aan bij onze propositie. Een ander belangrijk argument is de dienst Business Process Outsourcing van Profource. Daarmee kan het (een deel van) de administratieve processen van opdrachtgevers overnemen zodat zij zich kunnen richten op hun core business.’

Profource kan met NetSuite naar eigen zeggen nu zowel het enterprise als het mid‐market segment bedienen. Voornamelijk in de sectoren finance en services (zakelijke dienstverlening), maar bijvoorbeeld ook logistiek. Vincent Traas, directeur van Profource:  ‘Door complexe technologieën in de cloud te hosten, maken we hightech erp‐oplossingen beschikbaar voor organisaties van iedere omvang.’

Oracle partner

NetSuite is in 1998 opgericht door Evan Goldberg. Toen droeg het bedrijf de naam NetLedger en leverde het web-hosted accounting software. Larry Ellison, co-founder van Oracle, investeerde toen 125 miljoen dollar in het bedrijf. NetLedger werd later hernoemd tot ‘Oracle Small Business Suite’ en uiteindelijk tot NetSuite. Larry Ellison en familie bezitten nog steeds 47,5 procent van de aandelen in NetSuite.

Goldberg is nog steeds betrokken als ‘executive vice president of development’ bij het bedrijf. Het hoofdkantoor is gevestigd in San Mateo (Verenigde Staten). In Amsterdam staat de Nederlandse bedrijfsvestiging.

Profource is met ruim 250 medewerkers één van de grootste gespecialiseerde Oracle Cloud Applications partners van Europa en één van de eerste partners van NetSuite in Nederland. Profource bestaat inmiddels ruim vijftien jaar en is een zelfstandig onderdeel van Redmore, evenals Talent&Pro, Triple A - Risk Finance en Redmore Solutions. Het bedrijf is gevestigd in Rotterdam. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6229418). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.