Managed hosting door True

Remiqz levert voetbal-BI aan Ziggo Sport

 

Robert Slijk, directeur Remiqz (links) en Arthur Zuijderwijk, producent bij Ziggo Sport

De redactie van Ziggo Sport maakt vanaf vandaag, 28 september 2017, gebruik van de door Remiqz ontwikkelde EuroPlayerIndex (EPI). Deze index biedt volgens Remiqz een objectieve ranglijst van de kwaliteit van alle spelers bij Europese voetbalclubs. Ziggo gaat de EPI met name inzetten voor de programma’s Rondo en Deportivo United, waarbij analyse centraal staat.

Remiqz, ontwikkelaar van een big-data-platform voor de waardebepaling van spelers in het betaald voetbal, adviseert professionele voetbalclubs met wetenschappelijke inzichten op het gebied van financiën, spelersbeoordeling en transferbeleid. Aan de hand van de EuroClubIndex (ECI), volgens het bedrijf de enige objectieve ranglijst van alle Europese profspelers, heeft Remiqz een betrouwbare en accurate index ontwikkeld. Deze EuroPlayerIndex (EPI) helpt clubs bij het nemen van beslissingen, waaronder het aankopen van spelers, op basis van objectieve data.

Arthur Zuijderwijk, producent van Rondo en Deportivo United: ‘We verheugen ons erop gebruik te kunnen maken van de diensten van Remiqz. De gegevens die Remiqz aanlevert worden gezien als een wezenlijke aanvulling op de inhoud van de programma’s. In een tijd waarin big data en transparantie een steeds grotere rol spelen in het beleid van voetbalclubs, willen we beschikken over een partner die zich specialiseert in analytische, objectieve informatie. Met Remiqz hebben we deze partner gevonden.’

Robert Slijk, managing director van Remiqz, ziet veel voordelen in de samenwerking. ‘We kijken erg uit naar het ondersteunen van de programma’s op Ziggo Sport. Onze objectieve kennis draagt bij aan de vele voetbaldiscussies die er in ons land gevoerd worden. De informatie die wij leveren kan argumenten bevestigen of ontkrachten op basis van wetenschappelijke kennis en objectieve data. Onze missie is dat de kijker van Ziggo Sport de EuroPlayerIndex uiteindelijk op dezelfde manier gebruikt als de grote voetbalclubs waarmee we nu al samenwerken.’

Investering van half miljoen

Het nieuws volgt nadat in april 2017 bekend werd dat Remiqz een investering van een half miljoen euro heeft ontvangen. Het geld komt van een groep internationale ondernemers die affiniteit met de voetbalsport zegt te hebben. Remiqz is opgericht door sportadviesbureau Hypercube en SAP-partner The Next View. De onderneming is gevestigd in Amsterdam.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6212016). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.