Managed hosting door True

Wipro verzorgt kunstmatige intelligentie bij McLaren

 

De Indiase ict-dienstverlener Wipro gaat it-diensten aan bedrijfsafdelingen van de Britse autofabrikant McLaren leveren. Als onderdeel van dit meerjarige partnerschap maakt Wipro gebruik van het platform voor artificiële intelligentie Wipro Holmestm en zijn raamwerk voor beheerde next generation-diensten om flexibiliteit aan te bieden en de productiviteit te bevorderen van McLarens activiteiten in de auto-industrie en hightechsector.

Craig Charlton, cio van McLaren: ‘Wipro, met zijn expertise van het domein en ruime portfolio-applicatiediensten, zal ons helpen om te innoveren met behulp van kunstmatige intelligentie.’

N S Bala, chief executive bij Wipro, voegt hieraan toe: ’Digitalisering biedt een geweldige kans voor bekende merken zoals McLaren om hun producten en diensten opnieuw te bedenken en te ontwerpen vanuit het perspectief van hun klanten. We zijn verheugd in zee te gaan met de McLaren Technology Group om dit strategisch initiatief tot leven te brengen en innovatie in het hele bedrijf teweeg te brengen.’

De Britse autofabrikant McLaren is opgericht in 1963. Het bedrijf is bekend uit de autosport waar het al jaren deelneemt aan de Formule 1. De onderneming is ook actief op het gebied van fabricage, gezondheidszorg en financiële diensten.

Wipro telt 160.000 medewerkers en heeft klanten in meer dan 175 steden, verdeeld over zes continenten. Het it-offshorebedrijf, gespecialiseerd op het gebied van it, consulting en business process services, is ook in Nederland actief. Zowel in Hoofddorp als in Eindhoven staat een vestiging van Wipro.

Eind augustus werd bekend dat de onderneming miljoenen investeert in een innovatiecentrum in Silicon Valley. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6202400). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.