Managed hosting door True

BlackIP wordt Benelux-partner Watchful Software

 

Contract ondertekenen

Watchful Software, leverancier van data-centric classification oplossingen, heeft een exclusief partnership met distributeur BlackIP uit Den Haag getekend om hun software, Rightswatch, op de Benelux-markt te introduceren.

BlackIP is aangesteld als exclusieve distributeur en gaat in eerste instantie met een beperkt aantal resellers beginnen. Gestart wordt met marketing-/salessupport en gratis sales- en technische training voor geïnteresseerde partners.

General manager Peter Ruijters over de deal: ‘De aanstelling als exclusieve distributeur is belangrijk om de markt te kunnen ontwikkelen voor de technologie van Watchful Software die gericht is op social engineering, het classificeren van bestanden en het tegengaan van het onbedoeld versturen (lekken) van bedrijfsgegevens.’

Wetgeving

Watchful Software komt volgens Ruijters tegemoet aan een nieuwe wetgeving, die inmiddels is goedgekeurd door het Europese Parlement, omtrent datalekpreventie. ‘Hun technologie maakt het mogelijk om onmiddellijk alle bestaande bestanden te classificeren en ze daarbij te voorzien van een securitylabel afhankelijk van hun ‘level of sensitivity’. Deze labelling wordt ook toegepast op alle nieuwe bestanden op het moment van aanmaak.


Focus en doelstellingen

Focus is volgens de general manager in de huidige markt erg belangrijk. ‘Onze firma is een distributiebedrijf dat zich richt op nieuwe technologieën wat betreft security, wireless en mobility. Watchful Software was juist op zoek naar zo’n bedrijf en niet naar een van de vele distributiebedrijven die tientallen merken voeren en geen focus kunnen geven.’

Over de doelen voor de toekomst is Ruijters duidelijk. ‘Wij zijn pas tevreden als we vijf focuspartners hebben en deze partners volledig gecertificeerd zijn.’ De toepassing van Watchful Software wordt geintroduceerd tijdens InfoSecurity die op 2 en 3 november plaatsvindt in de Utrechtse Jaarbeurs.  

Achtergrond

BlackIP is een distributeur van merken als Barracuda Networks, Clavister, IgniteNet, Entrust Datacard, Exinda en Guardian-360. De firma is opgericht in 2003 en gevestigd in Den Haag.

Watchful Software is een security company, opgericht in 2012, die organisaties helpt om hun data- beveiligingsprocessen te automatiseren door het labelen van gevoelige informatie en te voorkomen dat deze informatie ‘per ongeluk’ naar buiten wordt gestuurd. Het hoofdkantoor is gevestigd in New York. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5826284). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.