Managed hosting door True

Vier ton voor vacature-swipe-app Swipe4Work

 

Starter

Swipe4Work heeft een investering van 400.000 euro binnengehaald voor zijn zes maanden jonge vacature-app. Het geld steekt de Groningse startup in productontwikkeling en realisatie van de groeiplannen. Geldschieters Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland (NOM) en G-Force Capital hebben er alle vertrouwen in.

Swipe4Work ontwikkelde een app die het sollicitatieproces leuker, sneller en eerlijker zou maken. Het matchen van werkzoekenden en banen gebeurt met een swipebeweging à la Tinder. Het is niet nodig om een cv en motivatiebrief op te stellen. In plaats daarvan gebruikt de tool een algoritme dat werkzoekenden koppelt aan vacatures op basis van hun vaardigheden, persoonlijkheid en interesses.

Ongeveer 150 bedrijven zetten de app inmiddels in. Hij is gedownload door meer dan tienduizend personen die al dan niet latent zoeken naar een nieuwe baan. Vanaf november voegt Swipe4Work visuele en persoonlijke elementen toe aan de sollicitatie-ervaring, zoals bedrijfsvideo's. De app richtte zich oorspronkelijk op Noord-Nederland, maar schaalt inmiddels op naar de Randstad.

Het nieuwe kapitaal gebruikt Swipe4Work om het product te verbeteren, ai-toepassingen door te voeren en de naamsbekendheid te vergroten. Voor de regionale geldschieter NOM is het belangrijk dat de app bijdraagt aan inclusie en gelijkheid in de arbeidsmarkt. Kandidaten kunnen namelijk anoniem en laagdrempelig solliciteren. G-Force Capital is een durfinvesteerder die zich richt op Groningse tech-startups met internationaal potentieel.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7567859). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.