Managed hosting door True

Startkapitaal voor Twents wijdbandlaser Superlight

 

Euro

De Enschedese startup Superlight Photonics ontvangt een startinvestering van de Nederlandse deeptech-investeerder DeepTechXL en Oost NL. De spin-off van Universiteit Twente besteedt het geld aan doorontwikkeling van het wijdbandlaser, dat gebruikmaakt van de kleuren in licht om informatie over te dragen. Dit is in de medische sector, installatietechniek, automobielindustrie en elders interessant.

Het gebruik van kleuren voor dataoverdracht maakt de wijdbandlaser anders dan conventionele lasertechnologie. De techniek kan onder meer worden ingezet voor het maken van 3D-beelden van ogen voor opticiens, ondersteuning van dermatologen bij het opsporen van huidkanker, detectie van scheurtjes in olie- of gasleidingen en om optische veiligheidssensoren in slimme auto's te verbeteren.

Het bedrijf wil de technologie snel in de markt zetten met de hulp van het Nederlandse ecosysteem rond fotonica. In november demonstreert de startup zijn product tijdens een groot fotonica-evenement in Eindhoven. Superlight-oprichter en technisch directeur Haider Zia heeft de techniek achter wijdbandlaser laten patenteren.

ASML, Philips TNO

De investering betreft een zogeheten seed investment, een vroege vorm van investering die meestal plaatsvindt in de beginfase van een bedrijf. Zo'n investering wordt eventueel later gevolgd door verdere rondes, zoals Serie A, Serie B enzovoorts. Het is onbekend hoeveel geld met deze startinvestering is gemoeid.

Bij investeerder DeepTechXL zijn onder meer ASML, Philips, TNO en de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM) betrokken. Oost NL is de ontwikkelingsmaatschappij van Oost-Nederland en werkt in opdracht van de provincies Gelderland en Overijssel en het ministerie van Economische Zaken & Klimaat (EZK).

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7556406). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures Start-ups

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.