Managed hosting door True

Edtech-bedrijf Lepaya lijft Krauthammer in

 

Onderhandelingen gesprekken deal overname

Scale-up Lepaya (edtech) neemt het Zwitserse trainingsbedrijf Krauthammer met ruim honderd medewerkers over. De snelgroeiende Amsterdamse online-trainer hoopt hiermee beter toegang te krijgen tot de meer traditioneel denkende klantenkring van Krauthammer.

Krauthammer heeft een sterke positie op de eigen thuismarkt en de Franse markt voor management- en verkooptrainingen. De Zwitsers verzorgen bedrijfstrainingen in meer dan twintig talen. Het bedrijf was de dip van Covid-19 niet goed te boven gekomen.

Lepaya deed al een serie overnames, maar deze acquisitie is veruit de grootste. Eind vorig jaar lijfde het educatietech-bedrijf het Britse Speak First in. Met VCoach in heeft Lepaya een Duitse specialist in ai-gedreven coaching in huis. Ook behoort de eveneens Amsterdamse trainings- en dataspecialist Smartenup tot de bedrijvengroep.

Doel van deze overnames is het leerplatform van Lepaya een grotere schaal te geven. Lepaya zet innovatieve technologie in zoals virtual reality (vr) en coaching op basis van artificiële intelligentie (ai).  Directeur/mede-oprichter René Janssen voorziet een verdere consolidatie op gebied van opleiding en ontwikkeling.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7507219). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures Start-ups

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.