Managed hosting door True

Samen Slimmer mikt op dozijn ai-startups in twee jaar

 

Groei uitbreiding

Ai-ontwikkelaar Slimmer AI en investeerders Keen Venture Partners en Dutch Founders Fund (DFF) hebben de krachten gebundeld in een ai-alliantie met de naam Samen Slimmer. Ze willen binnen twee jaar twaalf nieuwe startups op het gebied van toegepaste ai opbouwen in Noordwest-Europa. De gekozen startups worden ook begeleid in de bedrijfsvoering en groei.

De nieuwe alliantie gaat dat doen door oprichters van startups een combinatie te bieden van financiering, ai-softwareproducten, technische middelen, deep-tech (oftewel nieuwe technologieën met een hoog investeringsrisico), ondernemerservaring en een groot netwerk.

Volgens de initiatiefnemers opent het tempo waarmee ai zich ontwikkelt de deur naar veel nieuwe  toepassingen. Het team heeft tien jaar ervaring in het bouwen van ai-software en deelt zijn kennis en ervaring om ondernemers snel en volledig operationeel te krijgen met ai-software. Die snelheid is volgens de investeerders van cruciaal belang voor zakelijk succes.

Binnen de rolverdeling helpt ontwikkelaar Slimmer AI bij het ‘snel schalen’ van data, algoritmen en feedback. Daarnaast ondersteunen investeerders Keen en DFF de startups tijdens de opschaal- en groeifase.

Techleap

Volgens de partijen hebben startups meer nodig dan technologie en geld om wereldwijd succesvol te worden binnen een bepaalde niche. ‘Wij werken samen met oprichters die echt groot willen worden en bieden hen het benodigde kapitaal, advies, ondersteuning en toegang tot een Europees netwerk. Als kapitaal, ideeën en goede mensen samenkomen, kunnen er geweldige dingen ontstaan’, melden de oprichters.

Constantijn van Oranje, speciaal gezant voor startup-aanjager Techleap, verwacht dat de samenwerking een belangrijke bijdrage gaat leveren aan het versterken van het Nederlandse tech-startuplandschap. ‘Het is goed om te zien hoe spelers in het Nederlandse ecosysteem op innovatieve manieren samenwerken om ondersteuning te bieden aan bedrijven in een vroeg stadium’, stelt hij. Techleap kreeg onlangs het fiat van Economische Zaken om nog drie jaar door te gaan, maar zag het budget wel bijna gehalveerd worden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7506008). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures Start-ups

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.