Managed hosting door True

Lente-deals voor Circle8, 2ICT, Strix, 2 startups & AB

 

Circle8 (Swisslinx), 2ICT (PK Assen) en Strix (Webweit) melden nieuwe overnames De Nederlandse investeerders Curiosity VC (Dreamdata) en VCC (BaseTime) investeren in startups. En Capital A stapt in AB Software & Consultancy. Dat is de oogst van de lenteweek in maart van dit jaar.

Circle8 Group op de Zwitserse toer

Circle8 Group neemt Swisslinx over. Dit Zwitserse it-detacherings- en -consultancybedrijf is met name actief in de Zwitserse financiële sector. De Nieuwegeinse Circle8 Group (voorheen De Staffing Groep) is in april 2021 overgenomen door de Zwitserse investeerder Axiom Partners en voert sindsdien een internationale buy-and-build-strategie.

Axiom Partners ziet grote groeimogelijkheden in de markt voor detachering. Nam eind vorig jaar ook al de Nederlandse it-flex-dienstverlener Seven Stars over. Ook inhuur- en payrolling-bedrijf FixedToday uit Culemborg is in handen van Axiom.

2ICT neemt PK Assen over

Het it-bedrijf 2ICT, met vestigingen in Harderwijk, Lelystad en Zwolle, heeft PK Assen aangekocht. Dit bedrijf is actief in het noorden van het land en is vooral gespecialiseerd in het it-beheer van zorginstellingen. PK Assen blijft onder eigen naam actief.

Met name de kennis van zorgkoppelingen en werkplekoplossingen voor de eerstelijns zorg die het Assense bedrijf inbrengt, is een aanvulling op de knowhow van 2ICT. Volgens eigenaar Erwin Bruinink waren er meerdere kapers op de kust maar koos PK Assen voor zijn bedrijf. 'Dit omdat we een sociaal onderneming zijn met oog voor de medewerkers.' Vorig jaar kocht 2ICT al Bodis Hosted Services uit Lelystad.

Strix strikt Webweit

Het Pools-Nederlandse e-commerce bureau Strix heeft zich versterkt met het Duitse Webweit. Dit internetbureau is gespecialiseerd in het bouwen van online winkels op basis van het Shopware-platform. Webweit bedient merken als Brita, Douglas, König en Interpneu.

Vorig jaar gingen Strix en het Utrechtse Shopworks samen. Met vestigingen in Nederland (Utrecht), Polen (Kraków) en nu dus in Duitsland (Frankfurt) telt het bedrijf zo'n tweehonderd e-handelsspecialisten en is het naast Shopware- Adobe Commerce-partner in Europa.

Curiosity VC investeert Deens Dreamdata

Curiosity, een Nederlands investeringsfonds gericht op met kunstmatige intelligentie gedreven softwarebedrijven, stapt in bij Dreamdata. Dit is een Deense aanbieder van software voor marketing- en verkoopanalyses en attributiemodellen (om waarde aan online kanalen toe te kennen). 

De investering van Curiosity komt boven op de eind vorig jaar aangekondigde investering door Duitse investeerder Signals VC en bestaande aandeelhouders InReach Ventures, Crowberry, Seedcamp, Futuristic.vc en Preseed Ventures. In totaal heeft in 2018 gestarte Dreamdata nu zeven 7 miljoen euro opgehaald. komt.

Iot-meetexpert Basetime klopt aan bij VCC

Basetime, een expert in geodetische metingen, heeft groeikapitaal opgehaald bij Value Creation Capital (VCC) uit Houten. Met deze investering kan het bedrijf uit Houten de commerciële ontwikkeling en verdere uitbouw van het bedrijf versnellen. Basetime combineert de kracht van internet of things met technologieën uit de geodesie (een aardkunde die gericht is op de bepaling van de vorm en de afmetingen van de aarde) om zeer nauwkeurige metingen van beweging in terreinen en objecten mogelijk te maken. Met het eerste product, de Locator One, kan onder andere het verzakken of verplaatsen van wegen, sporen, dijken, kades, gebouwen en andere objecten automatisch op afstand worden gemeten en gemonitord. 

Basetime is in 2021 ontstaan door een joint-venture tussen Richtlijn Geodesie, gespecialiseerd in het verzamelen en analyseren van landmeetkundige data en beelden en Sodaq, dat iot-oplossingen biedt voor tracking en sensing. Het bedrijf bedient vooral bouw- & infra-bedrijven in binnen- en buitenland.

Capital A stapt in bij AB

Investeringsmaatschappij Capital A heeft een meerderheidsbelang verworven in AB Software & Consultancy. Dit bedrijf uit Paterswolde houdt zich bezig met enterprise resource planning (erp)-implementatie en softwareontwikkeling voor de maakindustrie.

Met steun van deze investering wil AB sterk verder groeien, onder meer door het uitbreiden van de portfolio met extra diensten en producten via overnames. Het bedrijf is met name gespecialiseerd in Exact-oplossingen voor de industrie in Nederland. AB heeft daarnaast een eigen platform ontwikkeld (onder de naam digitalefabriek.nl). Klanten kunnen met dit platform hun eigen digitale fabriek realiseren waarbij koppelingen en integraties met bijna alle bekende erp- en andere systemen (zoals cad, mes en lims) gerealiseerd kunnen worden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7487406). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures Start-ups

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.