Managed hosting door True

Verse deals voor Textkernel, AG5 en Saas Bazen

 

Textkernel, één van de bedrijven van investeerder Main Capital, neemt Joboti over. Beide ondernemingen zijn actief in de softwaremarkt voor personeelswerving. Verder haalde AG5 deze week zes miljoen euro op een trio geleid door Peak Capital en meldt kennisnetwerk Saas Bazen een samenwerking met investeerder Fortino.

De Nederlandse softwaremarkt blijft dynamisch en dus werden ook deze week enkele deals beklonken. Zo lijft Textkernel zijn opkomende branchegenoot Joboti in, geholpen door investeerder Main.

Textkernel is een van Mains belangrijke portfoliobedrijven en Joboti wordt toegevoegd om deze te versterken. Textkernel levert software om de juiste kandidaat voor een vacature te vinden en het idee is dat de technologie van Joboti dit verrijkt met nieuwe mogelijkheden voor interactie met kandidaten. Het gaat bijvoorbeeld om vacaturemeldingen, AVG-controles, pre-screenings, interviewplanning en feedbackberichten. Bij het Amsterdamse bedrijf werken ongeveer vijftien mensen.

Nieuwe inzichten voor Saas Bazen

"Saas-bedrijven hebben moeite met realiseren van investering"

Daarnaast heeft Saas Bazen Fortino Capital gestrikt als samenwerkingspartner. Het kennisnetwerk van saas-ondernemers gaat Fortino gebruiken om inzichten, data en benchmarks te delen met zijn leden. Fortino participeert in diverse saas-bedrijven en beschikt dus over een groot netwerk van ondernemers, experts en adviseurs.

Het is de bedoeling dat de investeringsmaatschappij haar netwerk en kennis via de netwerkevenementen en de podcast van Saas Bazen gaat delen. Volgens Fortino-partner Marcel van der Heijden hebben veel saas-bedrijven moeite met het realiseren van een investeringsronde. 'Het is cruciaal dat ondernemers de groeiambities goed articuleren en de juiste data in goede kwaliteit en format voorbereiden alvorens ze in gesprek gaan met investeerders', luidt zijn advies.

Vaardigheden

Bovendien heeft AG5 deze week een deal beklonken met Peak Capital, Headline en Acadian Ventures. Deze drie partijen investeren zes miljoen euro in het Amsterdams-Berlijnse bedrijf. Peak investeerde in 2022 ook al 1,2 miljoen euro.

AG5 biedt een webtool voor het in kaart brengen van vaardigheden van personeel en de koppeling daarvan aan de productielijn van de klant. De toepassing integreert ook met allerlei oplossingen voor personeelszaken en planning. De meeste klanten van AG5 zijn actief in de maakindustrie, waar voor zulke inzichten nog veel met Excel en pen en papier zou worden gewerkt. Het bedrijf heeft onder meer Jacobs Douwe Egberts, Tata Steel en autocomponentenfabrikant Toyota Boshoku als klant.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7483382). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures Start-ups

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.